string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Matthijs: ‘Graag met Europees voetbal afgesloten’.

Zondag 31 mei 2009 om 15:54

Een aantal spelers van FC Groningen stond beduusd voor zich uit te staren. Wat een mooie middag in Euroborg had moeten worden, eindigde in mineur. FC Groningen miste door het verlies tegen NAC Breda een Europees ticket.

“Het is natuurlijk ontzettend teleurstellend dat we een goed seizoen niet kunnen bekronen,” zegt Paul Matthijs. “NAC Breda stond goed en wij creëerden veel te weinig. De krachten waren weg en dan weet je dat je het tegen een ploeg als NAC altijd moeilijk hebt.”

Europa
Hoewel de aanvoeder zelf zijn laatste wedstrijd speelde in het groenwitte shirt wilde hij zeker winnen. “Ik had hier graag met Europees voetbal willen afsluiten. We hebben in de competitie laten zien dat we ook de ploeg hadden om Europa in te gaan. Ik was er zelf volgend jaar niet meer bij geweest, maar voor de club en het publiek had ik graag Europees voetbal gehaald.”

Forceren
Ook Gibril Sankoh baalde ontzettend van het missen van een Europees ticket. “Je weet dat NAC een goede ploeg heeft. Als je achter komt, wordt het heel moeilijk. Zij maakten een knappe eerste goal. Daarna proberen we nog wat te forceren, maar helaas is dat niet gelukt. Al met al geeft dat een slecht gevoel.”

Zelfs Andreas Granqvist kon als spits niets meer uitrichten. “We zijn gelijkwaardig aan elkaar. Dat zag je ook wel aan de eerder onderlinge ontmoetingen. Deze nederlaag is dan ook heel zuur, ik denk dat als we tien keer in Euroborg tegen NAC spelen dat we er acht niet verliezen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam