string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Matavz, Pedersen en Granqvist opgeroepen.

Dinsdag 28 september 2010 om 15:42

Spitsen Tim Matavz en Nicklas Pedersen en verdediger Andreas Granqvist zijn door de bondscoaches van respectievelijk Slovenië, Denemarken en Zweden opgeroepen voor de komende interlandperiode.

Matavz speelt met Slovenië op vrijdag 8 oktober een thuiswedstrijd tegen Faer Oer. Vier dagen later gaat de nationale ploeg op bezoek bij Estland.
Pedersen speelt op 8 oktober met Denemarken de uitwedstrijd tegen Portugal en krijgt vier dagen later Cyprus op bezoek in de EK-kwalificatie. Thomas Enevoldsen werd deze keer niet opgeroepen.
Uitnodiging?
Andreas Granqvist is geselecteerd voor het duel met Zweden in en tegen Nederland op dinsdag 12 oktober. Tim Sparv hoort uiterlijk vrijdag of hij wordt opgeroepen voor Finland-Hongarije op diezelfde avond. Nigeria speelt op zondag 10 oktober een uitduel bij Guinee en Oluwafemi Ajilore maakt kans op een uitnodiging voor dit duel.

Dusan Tadic werd met Jong Servië uitgeschakeld in de EK-kwalificatie. Maikel Kieftenbeld is niet opgeroepen voor Jong Oranje voor de play-offduels tegen Jong Oekraïne. Hij werd door de UEFA voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Jong Spanje.
Jeugdinternationals
Doelman Renze Fij is door bondscoach Wim van Zwam opgenomen op de standby-lijst van Oranje onder-19 dat van 3 tot en met 13 oktober deelneemt aan de EK-kwalificatie. Ook Bob Schepers staat op de standby-lijst voor deze vierkamp in Slovenië waar naast het gastland Malta en Slowakije de tegenstanders zijn.
Tolgahan Cicek is door bondscoach Ruud Dokter van Oranje onder-16 opgeroepen voor een trainingsstage in Doorwerth bij Arnhem. Van maandag 4 tot woensdag 6 oktober wordt er getraind en als afsluiting een onderlinge wedstrijd gespeeld. Glenn Bijl staat voor deze stage op de standby-lijst.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’