string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Matavz niet meteen terug naar FC.

Donderdag 28 augustus 2008 om 15:42

Tim Matavz blijft in ieder geval tot de winterstop voetballen bij FC Emmen. De komende dagen gaat FC Groningen op zoek naar een andere speler voor de vacature die na het vertrek van Stefan Nijland is ontstaan. Eenvoudig is die zoektocht niet.

Trainer Ron Jans weet dat het niet gemakkelijk wordt die vacature de komende dagen nog in te vullen. “Spelers uit landen waar we vroeger nog voor relatief lage bedragen terecht konden, zijn veel duurder geworden. Er zijn steeds meer landen met hoge salarissen en club die hoge transfersommen vragen.”
“Gisteren is een optie voor de linkerkant definitief afgeketst, dus zullen we ons waarschijnlijk moeten richten op januari. Voor de aanvaller aanvallende positie weet ik in ieder geval zeker dat de club alles doet wat in haar mogelijkheden ligt, om die vacature in te vullen. En ik heb er alle hoop op dat we daar de komende dagen in slagen. We zullen in geen geval Tim Matavz terughalen. Zijn start bij FC Emmen is veelbelovend en het is voor zijn ontwikkeling beter dat hij daar in ieder geval een halfjaar blijft. In januari hebben we de optie hem eventueel terug te halen.”
“Met Marcus Berg, Berry Powel en Gonzalo Garcia hebben we nu drie spelers die in of rond de spits zullen spelen. Powel en Garcia zijn beiden ook opties voor de linkerspitspositie in een 4-3-3-systeem. Koen van de Laak en Martijn Meerdink zijn zowel in 4-4-2 als 4-3-3 aan de rechterkant in te zetten, waarbij Van de Laak net als Goran Lovre achter de spitsen uit de voeten kan.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump