string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Mario heeft na Sociale Activering de goede energie en zijn glimlach terug.

Maandag 27 maart 2023 om 10:00

De 21-jarige Mario Jansen groeide op in een wijk met uitdagingen. Na het droevige overlijden van zijn opa raakte Jansen de grip op zijn leven kwijt. Mario zocht naar de juiste energie om een stap voorwaarts te zetten en kwam via de gemeente Groningen in aanraking met het maatschappelijke programma van FC Groningen Sociale Activering. Door het traject van zes maanden sport en begeleiding heeft Mario veel gebracht en is de lach teruggekeerd op het gezicht.

Mario groeide op in een liefdevol gezin, maar in een wijk waar de nodige problemen heersten. Na het overlijden van Mario’s opa, met wie hij een hele goede band had, werd hij beïnvloed door de verkeerde mensen om hem heen. “Ik ben toen heel veel op straat gaan hangen, met verkeerde jongens om gegaan en dingen gedaan waar ik enorm spijt van heb,” kijkt Mario terug.

Zijn eerdere pogingen om werk te vinden, slaagden niet met als gevolg dat hij hele dagen thuis zat zonder energie. Via de gemeente kwam Mario in contact met de Sociale Activering van FC Groningen, doormiddel van training en coaching is hij mentaal en fysiek geholpen gedurende dit traject van zes maanden.

Voor Mario heeft de Sociale Activering heel veel betekend. “De mensen van FC Groningen en Restart hebben me geholpen om helemaal opnieuw te beginnen. Ik kan eindelijk weer nieuwe dingen leren, contacten opbouwen en vrienden maken. Dat heeft mij toen zoveel geholpen dat ik nu sneller op mensen durf af te stappen. Ik zit eindelijk weer goed in m’n vel, daarnaast heb ik veel meer motivatie om dingen te doen en voel mij een stuk vrolijker.”

Rond dezelfde tijd als zijn aanmelding bij de Sociale Activering, wist Mario een bijbaan te vinden bij Kartracing & Bowling Groningen. Een persoonlijke overwinning en het bleek een groot succes. Mario bloeide op en met hulp vanuit de Sociale Activering kreeg hij ritme in zijn dagen. Toch merkte Mario dat hij meer vastigheid in zijn leven nodig had. Mede dankzij zijn inzet bij Sociale Activering en de kansen die hij met beide handen aangreep, heeft Mario een nieuwe baan als glazenwasser gevonden.

Bekijk hieronder de video waarin we meekijken met de laatste werkdag van Mario in het kartcentrum. Hierin rijdt hij zelf nog een rondje houdt hij de naam Mario Kart hoog.

Sociale Activering
De Sociale Activering is een maatschappelijk traject van FC Groningen in de maatschappij in samenwerking met de Gemeente Groningen en reïntergratiebureau Restart. Samen proberen zij ervoor te zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op welke manier dan ook te helpen om de kans te krijgen om terug te komen in de maatschappij. Dit doen trainers van FC Groningen doormiddel van coaching en sport.

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel