Marco van Duin nieuwe keeper bij FC Groningen

5 juli 2019

FC Groningen heeft Marco van Duin aangetrokken als nieuwe keeper binnen de eerste selectie. De 32-jarige doelman komt transfervrij over van N.E.C. uit Nijmegen.

Marco van Duin heeft 135 officiële wedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal. Hij kende zijn opleiding bij Ajax en naast zijn optredens voor de Amsterdamse club keepte Van Duin achtereenvolgens bij HFC Haarlem, FC Volendam, N.E.C., Sparta Rotterdam en Almere City. Sinds medio 2015 stond Van Duin een tweede periode onder contract bij N.E.C. Voor komend seizoen zat hij nog zonder club, waarna de ervaren doelman een proefperiode had bij FC Groningen.
 
Dat beviel de club dusdanig dat Van Duin voor het seizoen 2019/2020 wordt toegevoegd aan het keepersteam van FC Groningen. Voor komend seizoen staan ook Sergio Padt en Jan Hoekstra onder contract als doelmannen van de Trots van het Noorden. De club bekijkt de mogelijkheden om nog een vierde doelman aan de selectie toe te voegen.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over het aantrekken van Van Duin: “Na het vertrek van Kevin Begois als ervaren doelman waren wij op zoek naar routine binnen het team van keepers dat wij onder contract willen hebben staan bij de eerste selectie. We hebben Marco van dichtbij aan het werk kunnen zien en het advies vanuit de technische staf was positief. We zijn dan ook zeer tevreden dat we met Marco een goede invulling hebben weten te geven aan de samenstelling van ons team van keepers en de rol die hij met zijn ervaring kan gaan spelen binnen de eerste selectie.”

IMG_5784

Laatste nieuws