string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Mahi: ‘Ik gun het Jafar, maar mezelf ook’.

Vrijdag 05 december 2014 om 13:57

FC Groningen behaalde de afgelopen twee wedstrijden goede resultaten tegen PSV en FC Twente. Door het gelijkspel tegen de Eindhovenaren is de Trots van het Noorden dit Eredivisie-seizoen nog altijd ongeslagen in eigen huis en afgelopen weekend werd er sinds lange tijd weer eens gewonnen in Enschede tegen FC Twente. Zondagmiddag om 14.30 uur staat een nieuwe kraker op het programma. De Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen.

Door de schorsing van Danny Hoesen en het feit dat Dino Islamovic afgelopen week door een blessure niet met de groep heeft kunnen trainen, zal naar alle waarschijnlijkheid minimaal één Groninger zijn basisdebuut maken. Op de trainingen van het deze week stuivertje wisselen voor de spitspositie. Mimoun Mahi en Jafar Arias hadden telkens om en om een basishesje aan.
Hesje
“Een hesje betekent dat ik in aanmerking kom om zondag in de basis te starten,” zegt Arias. “Voor een 19-jarige is dat natuurlijk een eer en een goed teken. Of ik uiteindelijk mag starten, is iets wat de trainer moet beslissen. Ik denk dat het ‘fifty-fifty’ is tussen Mimoun Mahi en mij. Het gaat erom wat zondag tegen Heerenveen het meest bruikbaar is.”
Arias maakte twee weken geleden tegen PSV als invaller zijn officiële debuut voor FC Groningen. De spits omschrijft zichzelf als een complete spits: “Fysiek sterk, snel en redelijk onvoorspelbaar in mijn acties. Maar ik moet natuurlijk nog heel veel leren. De invalbeurt tegen PSV was pas het begin en ik ben er nog lang niet.”
Aanspeelpunt vs. lopende man
Mimoun Mahi heeft dit seizoen meerdere malen een visitekaartje afgegeven als invaller, maar ook voor hem zou een plaats in de startopstelling een basisdebuut betekenen. “Het is afwachten,” aldus Mahi. “We hebben vandaag twee partijen van elf tegen elf gespeeld. Eén keer speelde ik met basishesje en de andere keer zonder. Het is de vraag of er wordt gekozen voor een aanspeelpunt of juist een lopende man.”
“Jafar is denk ik veel sterker dan ik, maar ik heb weer meer loopvermogen. Ik gun het Jafar om in de basis te staan, maar ik gun het mezelf ook, nadat ik al een paar keer goed ben ingevallen. De wedstrijd tegen Heerenveen lijkt me hoe dan ook een heel mooie derby om te spelen. We zijn de laatste wedstrijden als team sterk en bikkelen voor elkaar, dat moeten we zondag weer gaan doen.”
Echte Groninger
Tom Hiariej is één van de echte Groningers die zondag waarschijnlijk in de Derby van het Noorden aan de aftrap staat. De middenvelder doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en geeft in het programmaboekje van zondag aan dat zelfs bij de jeugd de wedstrijden tegen sc Heerenveen een speciaal tintje hadden.
Over de wedstrijd van aankomende zondag zegt Hiariej: “Op dit moment staat Heerenveen vier punten onder ons, dus kunnen we ze op zeven punten zetten. Het is lastig te zeggen hoe zij gaan spelen en of het een open wedstrijd zal worden met veel kansen. Het kan alle kanten op, al verwacht ik wel dat het een stevige wedstrijd wordt. In ieder geval zijn wij allemaal vol vertrouwen en zeer gemotiveerd.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven