string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Mahi: ‘Een goal is een goal’.

Vrijdag 09 december 2016 om 22:54

FC Groningen boekte vrijdagavond een dikverdiende 2-0 zege op Roda JC Kerkrade. Mimoun Mahi scoorde de vroege openingsgoal. Alexander Sørloth joeg na rust de tweede tegen de touwen. Beide doelpuntenmakers blikten na afloop tevreden terug.

“Roda is een ploeg die heel compact staat en wij waren dan ook gebrand om vroeg te scoren. Dat gebeurde,” vertelde Mahi. “Ik kreeg de bal perfect van Ruben Jenssen en de goal lag open. Dan weet je dat zij moeten komen. Helaas werden wij vervolgens wat slordig, maar we hebben genoeg kansen gehad. Eigenlijk hadden we eerder de 2-0 moeten maken. In dat geval komt er nog meer ruimte en kan het zomaar een grote uitslag worden. Dat gebeurde niet, maar we zijn blij met de winst. We staan weer in het linkerrijtje en deze lijn moeten we volgende week doortrekken tegen Go Ahead Eagles.”
 
Mahi scoorde twee weken geleden een wonderschoon doelpunt tegen PEC Zwolle. De treffer van vrijdagavond was een stuk minder spectaculair. “Klopt, maar een goal is een goal en deze kwam op een goed moment. Ik ben er dan ook blij mee.”
 
Vrienden
Ook Alexander Sørloth toonde zich happy. De spits viel messcherp in en deed meteen van zich spreken. Eerst met een lange rush en een gave voorzet. De daaropvolgende corner werd door hem gedecideerd afgewerkt.
 
“Een heerlijk gevoel. Het was alweer een tijdje geleden dat ik had gescoord en daarnaast wilde ik me graag tonen. Je kunt nog zo goed trainen, maar het gaat erom dat je het in de wedstrijden laat zien. Bovendien waren vandaag de nodige vrienden in het stadion aanwezig. Dan is het altijd extra lekker om een doelpunt te maken. Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld en hadden we er nog meer moeten maken. Maar de winst telt en daar kunnen we tevreden over zijn.” 

_MG_1738

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

3 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

4 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord