string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Magnasco: ‘Tweede paar sokken zondag nog niet nodig’.

Vrijdag 13 december 2013 om 14:38

Stefano Magnasco is zondag weer beschikbaar in de wedstrijdselectie van trainer Erwin van de Looi voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De Chileen was vorige week geschorst en moest tegen ADO Den Haag toekijken. Rotterdammer Giliano Wijnaldum keert zondag terug in zijn geboorteplaats.

Met een pijnlijke grimas op zijn gezicht loopt Magnasco vrijdagochtend van het trainingsveld. Bij één van de laatste voorzetten, raakt de verdediger de bal verkeerd wat hem een pijnlijke voet oplevert. De Chileen geeft de kou de schuld. “Het wordt kouder en als je dan een bal verkeerd raakt, voel je dat aan je voeten. Dat had ik net op de training, maar er is verder niets aan de hand.”
Weersomstandigheden
Het is zijn tweede seizoen in Nederland  en dus weet Magnasco wat hem de komende tijd te wachten staat.  “Het wordt nu gemakkelijker aan de weersomstandigheden te wennen omdat ik het vorig jaar ook al heb meegemaakt, maar mijn lichaam heeft altijd even tijd nodig. We hebben in Chili nooit in de kou gespeeld, dus ik kan nog niet zeggen dat het een gewoonte voor me is geworden.”
De verdediger pakt zich sinds enkele dagen goed in op de trainingen en wedstrijden. “Naast mijn voeten, voelen ook mijn handen en mijn neus koud aan. Als het echt heel koud is, speel ik soms met twee paar sokken. Een tweede paar sokken is zondag tegen Feyenoord denk ik nog niet nodig.”
Meemaken
Magnasco hoopt op een goede wedstrijd tegen Feyenoord en kijkt uit naar het spelen in de Kuip. “Feyenoord is natuurlijk een grote club in een mooi stadion. Het is voor ons een mooie test. Ik heb nog nooit in de Kuip gespeeld, maar ik heb er ontzettend zin in. Ik wil het graag een keer meemaken.”
Wijnaldum
Voor Giliano Wijnaldum is de wedstrijd in Rotterdam een soort van thuiskomen. De verdediger groeide op in de Havenstad, maar speelde nooit bij Feyenoord. “Ik heb in de jeugd bij Sparta gespeeld, dus het is niet heel speciaal om tegen Feyenoord te spelen. Maar de Kuip is een mooi stadion en ik kom uit Rotterdam, dus het is altijd leuk om daar te voetballen.”
“De supporters maken altijd ontzettend veel lawaai. Ik kan daar als speler van genieten. Het is wel zo dat je iedere keer weer heel even nodig hebt om eraan te wennen want de supporters zijn erg fanatiek.”

Gerelateerd nieuws.

45 minuten geleden

Werken aan een beweegrijke toekomst voor het Noorden

2 uur geleden

FC Groningen en TOTO maken risico’s van gokken bespreekbaar met programma ‘Rugdekking’

1 week geleden

Bart en Tim: De helden van het Knickerbockers damesvoetbalteam