string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Magnasco: ‘Familie gaat vast de wekker zetten’.

Vrijdag 30 augustus 2013 om 14:48

Stefano Magnasco speelde afgelopen seizoen een belangrijke rol in de tweede helft van de competitie. De Chileen had de nodige tijd nodig om aan zijn nieuwe avontuur in Groningen te wennen, maar wist met zijn rushes langs de lijn al snel de harten van de supporters in Euroborg te veroveren. Tot nu toe moest de rechtsback dit seizoen genoegen nemen met een plaats op de bank, al is hij er klaar voor om te spelen.

“Ik voel me goed en wil mijn kans graag weer pakken,” zegt Magnasco. “Ik ben er klaar voor om me weer te laten zien aan het publiek en heb de laatste weken hard gewerkt om verschillende punten te verbeteren. Net als altijd heb ik honderd procent gegeven.”
Begrip
Magnasco begrijpt dat de trainers voor andere opties hebben gekozen in de eerste wedstrijden van dit seizoen. “Het is altijd lastig wanneer je niet speelt, maar mijn voorbereiding was niet goed genoeg. Johan Kappelhof is een goede speler en speelde een betere voorbereiding. Als het beter is voor het team dan is het logisch dat de trainers die keuze maken.”
De laatste weken voelt Magnasco de vorm weer terugkomen. “De technische staf heeft me verteld wat ik moest verbeteren en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik voel me goed, net als in de tweede helft van vorig seizoen.”
Ajax
Wellicht mag Magnasco komende zondag weer opdraven voor eigen publiek als Ajax op bezoek komt. “Ajax thuis is natuurlijk een grote wedstrijd. Een wedstrijd die ontzettend leeft onder de supporters. Ik hoop dat ik ga spelen zodat ik weer kan genieten van de sfeer en kan laten zien dat ik van waarde ben voor het team.”
In thuisland Chili zullen niet veel landgenoten afstemmen op het duel FC Groningen – Ajax. “Het wordt vast wel ergens uitgezonden, maar de wedstrijd is al om 12.30 uur. Dit betekent dat het in Chili half zeven in de ochtend is. Ik denk niet dat er veel mensen gaan kijken, maar mijn familie gaat vast de wekker zetten.”
Trainer
Zijn trainer Erwin van de Looi over de Chileen: “Stefano Magnasco heeft een moeilijke voorbereiding gehad en er is de laatste weken duidelijk verbetering te zien. Een goede Magnasco kan zeker iets toevoegen aan het elftal. Er kan dan een vonk overslaan naar het publiek. Het is een aanvallend ingestelde rechtsback en dat heeft weer invloed op de samenstelling van het middenveld.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren