string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Magnasco: ‘Chili kan de verrassing worden op het WK’.

Maandag 09 december 2013 om 11:32

Chili is volgend jaar één van de tegenstanders van Oranje op het WK in Brazilië. Voor verdediger Stefano Magnasco is het treffen tussen zijn thuisland en het land waarin hij voetbalt, een bijzondere. Magnasco kijkt nu al uit naar het WK volgend jaar zomer.

“Het WK is altijd speciaal en geeft net even iets extra’s,” zegt de verdediger. “Dat Chili en Nederland elkaar tegenkomen in de poule, maakt het voor mij extra bijzonder. Ik kijk dan ook met grote verwachtingen uit naar het toernooi.”
Journalisten
De loting leverde enkele hectische dagen op voor de rechtsback van FC Groningen. “Uiteraard wordt er in de kleedkamer al behoorlijk gedold en over gesproken. Ook heb ik al veel Chileense journalisten aan de lijn gehad die mij van alles over het voetbal in Nederland hebben gevraagd.”
Magnasco spreekt van een moeilijke poule, maar heeft vertrouwen in het voetbal van zijn landgenoten. “Spanje en Nederland stonden vier jaar geleden nog in de finale dus dat zijn zware tegenstanders. Vier jaar geleden zaten we ook al in de poule bij Spanje. Chili speelde goed, maar verloor nipt met 2-1. Het zullen moeilijke wedstrijden zijn, maar ik heb er wel vertrouwen in. De ploeg speelt goed en mooi voetbal en heeft laatst bijvoorbeeld Engeland op Wembley verslagen. Chili kan volgend jaar de verrassing worden.”
Mix
Het collectief is volgens de Zuid-Amerikaan de kracht van de Chileense ploeg. “Het is een mix van jonge talentvolle spelers en spelers met veel ervaring. Jonge talenten als Felipe Gutiérrez van FC Twente, maar ook grote spelers als Alexis Sanchez van FC Barcelona en Arturo Vidal van Juventus. Dat zijn goede spelers bij grote clubs uit sterke competities. Die ervaring is erg belangrijk voor het team”
Zelf kan Magnasco vooralsnog alleen dromen van het WK. De felle rechtsback gaat er echter alles aan doen om kans te maken op een plekje in de uiteindelijke selectie. “Er zijn niet heel veel goede rechtsbacks in Chili, dus wie weet. Ik ben nog niet eerder opgeroepen, maar heb wel eens met de bondscoach gesproken aan de telefoon. Als ik een kans wil maken, moet ik hard blijven werken en goed spelen voor FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

34 minuten geleden

Werken aan een beweegrijke toekomst voor het Noorden

2 uur geleden

FC Groningen en TOTO maken risico’s van gokken bespreekbaar met programma ‘Rugdekking’

1 week geleden

Bart en Tim: De helden van het Knickerbockers damesvoetbalteam