string(9) "claudebot"

Maduro: ‘Wedstrijd goed gelezen’.

Zondag 13 september 2015 om 16:07

Hedwiges Maduro maakte in de Derby van het Noorden zijn basisdebuut voor FC Groningen en speelde voor het eerst in het groen-witte shirt in Euroborg. De middenvelder was blij met de punten en het vertoonde spel van zijn ploeg. Datzelfde gold voor aanvoerder Rasmus Lindgren.

Maduro is nu ruim twee weken speler van FC Groningen en stond voor het eerst in de basisopstelling van de Trots van het Noorden. “We gingen voor de punten en dat is gelukt,” aldus de ervaren middenvelder.
Scherp
“We trainden de laatste week al heel scherp en konden dat door een goede start doorzetten in de wedstrijd. Daardoor werd het snel 2-0 en in de tweede helft hebben we gewacht tot er ruimte kwam. Ik denk dat we de wedstrijd goed hebben gelezen. In de eerste helft vonden we gemakkelijk de vrije man. Na rust was het wat minder, maar hebben we gewacht op de ruimte die zou komen.”
Door de snelle voorsprong via een doelpunt van Danny Hoesen, straalde de Trots van het Noorden de gehele wedstrijd vertrouwen uit. “We hadden vanaf het eerste moment het gevoel dat we zouden winnen. We hebben ook bijna geen kans weggegegeven en speelden met vertrouwen. Natuurlijk hadden we de wedstrijd graag eerder beslist, maar we hebben verdiend gewonnen.”
Goede selectie
Rasmus Lindgren moet samen met Maduro voor de nodige ervaring zorgen in het team van FC Groningen. De aanvoerder kent zijn nieuwe ploeggenoot nog uit een gezamenlijke tijd bij Ajax. “We speelden samen in de A1, in het tweede en hebben beide de overstap naar het eerste gemaakt. Het klopt dat we verder best een jong elftal hebben. We hebben echter een geweldige selectie waarin de invallers ook het verschil kunnen maken.”
Ook de captain was zeer tevreden met de winst van zijn team. “Je weet nooit hoe een wedstrijd gaat lopen, maar we hadden een goed gevoel doordat we goed hadden getraind. Natuurlijk helpt het wanneer je zo snel op voorsprong komt. Daardoor krijg je vertrouwen in de ploeg en hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Dit hadden we ook wel nodig, het geeft rust voor de wedstrijd van donderdag.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus