string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Maduro: ‘We waren er dicht bij’.

Zondag 15 mei 2016 om 16:40

FC Groningen werd zondagmiddag in Almelo uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs. FC Groningen incasseerde in de blessuretijd van de wedstrijd de 2-1 waardoor er een velenging nodig was in het Polman Stadion. Daarin liep Heracles Almelo uiteindelijk uit naar 5-1. Hedwiges Maduro en Sergio Padt waren teleurgesteld over de uitschakeling van hun ploeg.

Maduro was door de afwezigheid van de geblesseerde Rasmus Lindgren aanvoerder van FC Groningen. De middenvelder gaf direct na afloop van de wedstrijd zijn analyse voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Ontzettend jammer, we waren er dicht bij, maar ik denk dat Heracles vandaag verdiend heeft gewonnen.”
Ondermaats
Door het verlies in Almelo weet Maduro dat het seizoen voor FC Groningen erop zit. “En dat is heel zuur want de doelstelling was om de play-offs te halen en ook te winnen. We waren heel dicht bij de finale, nog een minuutje te gaan. Zij gingen alles voor het doel gooien en kopten de bal erin. Heracles heeft veel meer kansen gehad, maar wij hadden voorin meer kunnen doen. Er lag veel ruimte. We hebben ook wel mogelijkheden gehad, maar hebben verzuimd dat goed uit te spelen. Veel spelers waren vandaag ondermaats.” 
FC Groningen leek lang op weg naar de finale. “We kwamen 1-0 voor met nog een klein half uur te spelen en dan weet je dat ze nog twee keer moeten scoren, dus was er niks aan de hand. Op de counter hadden we het veel beter kunnen uitspelen, dat hebben we niet gedaan en zij bleven de ballen erin pompen. Daaruit hebben ze gescoord.”   
Teamsport
Sergio Padt was gedurende de gehele wedstrijd een sta in de weg voor de aanvallers van Heracles Almelo, maar kon niet voorkomen dat hij in 90 minuten voetbal twee keer werd geklopt en in de verlenging nog drie doelpunten tegen kreeg. De doelman werd door de verslaggever van FOXSports Eredivisie uitgeroepen tot Man of the Match, maar was daar niet echt blij mee.
“Dat had ik liever met een finaleplek gehad en ik kan er nu heel weinig mee,” vertelde Padt voor de camera van de sportzender. “Het is een teamsport en Man of the Match worden is mooi als je verder gaat, maar dat is niet het geval en dus telt het nu niet.” 
Naar achter
FC Groningen werd vanaf het begin van de wedstrijd naar achteren gedrukt waardoor Padt veelvuldig handelend moest optreden. “We speelden erg naar achter en probeerden niet genoeg om er goed uit te komen om ook gevaarlijk te zijn,” aldus Padt. “We hebben te weinig gebracht om echt te scoren. Dat gebeurde wel, maar om daarna ook de 2-0 te maken. We rekenden te veel op de verdediging, wat de laatste zeven wedstrijden heel goed ging. Dat is vandaag niet goed gelopen.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen