string(9) "claudebot"

Maduro voor eerst bij wedstrijdselectie.

Vrijdag 28 augustus 2015 om 16:01

Erwin van de Looi blikte tijdens een bijzonder perspraatje, in verband met de loting van de poulefase van de UEFA Europa League, in het Corpus Huys vooruit op de wedstrijd tegen FC Utrecht. FC Groningen neemt het zaterdagavond vanaf 18.30 uur in de Domstad op tegen de Utrechters en Hedwiges Maduro zal voor het eerst deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

Het papierwerk werd vrijdag afgerond waardoor de nieuwste aanwinst speelgerechtigd is voor de Trots van het Noorden. Een opstelling wilde Van de Looi nog niet prijsgeven. “Ik ga nog geen opstelling noemen, maar ik ben blij dat Maduro morgen met ons mee de bus in stapt,” aldus Van de Looi.
Prima indruk
“Hedwiges heeft anderhalve training meegedaan, kent net zijn nieuwe teamgenoten allemaal bij naam, maar hij maakte een prima indruk. In de trainingspartij sloot ook Rasmus Lindgren weer aan in het team waar ook Maduro meespeelde. Dat team straalde ervaring en rust uit, met veel talent daar omheen. Dat is uitstekend voor het trainingsniveau.”
Lindgren is dus weer op de weg terug, maar zal zaterdagavond niet in Utrecht tot de wedstrijdselectie behoren. Datzelfde geldt voor Abel Tamata, Dino Islamovic en Desevio Payne die allen nog herstellen van blessures.
Ongebruikelijk systeem
FC Groningen treft in Utrecht een tegenstander die een, in de Eredivisie, ongebruikelijk systeem speelt met vijf verdedigers. “Het is de enige club die 5-3-2 speelt en dat is net even anders dan de meeste tegenstanders. Het is voor ons een mooie uitdaging omdat er daardoor iets andere kansen liggen. We hebben een goed plan verzonnen en willen met een resultaat naar huis. Utrecht uit is in het verleden een lastige wedstrijd gebleken waarin we niet vaak wonnen. Daar willen we graag verandering in aanbrengen.”
Van de Looi gaf aan de eerste wedstrijden van het seizoen onder de indruk te zijn van FC Utrecht. “Ze hebben in drie wedstrijden slechts twee punten gepakt, maar ik vond dat ze in die wedstrijden een goed niveau lieten zien. Tegenstanders zijn nog zoekende en je ziet dat het bij hun ook nog niet helemaal vanzelf gaat, maar er zit wel een idee achter. Ik heb daar wel bewondering voor.” 

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’