string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Maduro: ‘Lekker moment en de winnende’.

Woensdag 23 september 2015 om 22:00

FC Groningen won woensdagavond in Euroborg met 2-1 van FC Twente. Daardoor zit de Trots van het Noorden donderdagavond in de koker voor de loting van de volgende bekerronde. Bryan Linssen en Hedwiges Maduro wisten beiden koppend te scoren waardoor de FC in de tweede helft een achterstand omboog in een overwinning.

Hedwiges Maduro vierde zijn eerste treffer in Groningse dienst met een blij Euroborg. “Het was een lekker moment en het betekende de winnende waardoor we een ronde verder zijn,” zegt Maduro. “Het was dus een mooie avond.”
Besef
Het verschil qua spel in de eerste en de tweede helft was behoorlijk aan Groningse zijde. Volgens de middenvelder is dat niet simpel te verklaren. “In de eerste helft was het net even te slap. De wil was er wel, maar als het net niet helemaal goed staat, is het moeilijk. Laten we ook niet vergeten dat Twente gewoon een goede ploeg heeft. Het is bekervoetbal dus daarin moet je winnen om door te gaan. Dat besef was er in de tweede helft meer.”
Zelfs in de laatste minuten van de wedstrijd perste Maduro er nog een sprint uit om druk te zetten. “Ik voel me steeds sterker worden en houd ervan om veel wedstrijden te spelen. Het is nu zaak goed te eten en te herstellen voor zaterdag.”
Kopbal
Bryan Linssen begon in het bekerduel tegen de ploeg uit Enschede op de bank, maar kwam direct na rust in het veld. De kleine aanvaller maakte de gelijkmaker via een prachtige kopbal. “Daar staan jullie allemaal van te kijken hè,” lacht Linssen. “Maar ik hoop dat er nog veel gaan komen met mijn hoofd. Ik heb altijd tegen de grote jongens moeten opboksen en win over het algemeen best vaak een kopduel.”
Hans Hateboer gaf aan de rechterkant van het veld een voorzet die door Linssen perfect op waarde werd geschat. “De bal was lang onderweg waardoor ik goed kon timen en hij zat er heerlijk in,” aldus de doelpuntenmaker. Helemaal ongeschonden kwam de buitenspeler niet uit de strijd. Linssen kreeg in een duel een knietje in zijn bil. “In Limburg noemen we dat een ijsbeentje. Normaal gesproken loop je het er wel weer uit, maar deze keer ging dat niet. Ik moet zorgen dat ik snel weer herstel, want zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump