string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Vol energie teruggekomen’.

Vrijdag 29 maart 2013 om 15:00

Afgelopen weekeinde had het overgrote deel van de selectie vrijaf in de interlandperiode. Alleen Marco Bizot en Tim Sparv ontbraken door interlandverplichtingen. De rest van de selectie had een aantal dagen vrijaf in de aanloop naar de resterende zeven reguliere competitieduels.

Zaterdagavond zullen vier van de 22 eerste selectiespelers van FC Groningen niet afreizen naar Tilburg. Het gaat om Género Zeefuik die kampt met een buikspierblessure en daarnaast Oluwafemi Ajilore, Emil Johansson en Filip Kostic.
Kees Kwakman is terug na de blessure die hem tegen FC Twente aan de kant hield en Rasmus Lindgren keert terug van een schorsing van één duel. De afwezigheid van Zeefuik betekent dat de spitspositie op een andere manier zal worden ingevuld in Tilburg.
Trainer Robert Maaskant: “We hebben een interlandperiode gehad en hoefden deze keer maar twee spelers te missen. De rest had een lang weekend vrij en is vol energie teruggekeerd. Op Zeefuik na is iedereen fit. Op een training van vorige week in Haren werd een schot van Zeefuik geblokt en liep hij een blessure op. Gisteren (donderdag – red.) heeft hij volledig getraind, maar vandaag heeft hij tijdens de training gemeld zich niet 100% fit te voelen. Voor het belangrijke duel van morgen wil ik alleen volledig fitte spelers meenemen.”
Over de tegenstander: “Willem II vecht voor de laatste kans. Wij zijn erop voorbereid en weten wat we kunnen verwachten. Als wij die wedstrijd winnen dan houden we de aansluiting. Winnen we niet dan is het klunen om weg te blijven van de onderste plekken op de ranglijst. We worden morgenavond in Tilburg gesteund door zo’n tweehonderd man. En die hopen we na afloop met een luid applaus voor hun steun te kunnen bedanken!”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren