string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘thuiscomplex doorbroken’.

Zondag 30 september 2012 om 19:42

Trainer Robert Maaskant was zondag een tevreden trainer na de eerste thuiszege van het seizoen. Desondanks hield de oefenmeester het vrij kort op de persconferentie na afloop van de driepunter tegen Roda JC. “Een aantal weken geleden hebben we afgerekend met het uitcomplex; vanaf nu zijn we ook van het thuiscomplex af.”

Maaskant had zondagmiddag een team aan het werk gezien dat bracht waar hij vooraf op had gehamerd. “En dan heb ik het vooral over de fysieke arbeid. Dat het voetballend beter moet, dat weten we al langer, dat kan beter. Feit is wel dat we volkomen verdiend hebben gewonnen, al vind ik dat we in de eerste helft veel meer hadden moet scoren. Daar hebben we voldoende mogelijkheden voor gehad.”
Mooie afsluiter
“Na de 2-1 werd het van onze kant even stoef, misschien had dat te maken met een ‘soort angst’ om te winnen. Dat Roda in die fase met het tweede schot op de goal ook nog een doelpunt maakt, is eigenlijk onvoorstelbaar. Gelukkig zijn we als team blijven geloven in een goed resultaat met de goal van Michael de Leeuw als mooie afsluiter.”
“De conclusie is dus dat we erg laat gewonnen hebben, maar wel volkomen terecht. We hebben sinds een half jaar weer in Euroborg gewonnen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. “Een aantal weken geleden hebben we afgerekend met het uitcomplex; vanaf nu zijn we ook van het thuiscomplex af.”
Luciano
Na afloop werd Maaskant in de mixed zone door de verzamelde pers gevraagd naar zijn reactie op de prestatie van Luciano da Silva. De trainer was zoals altijd heel duidelijk in zijn oordeel. “Jullie kunnen er allemaal een verhaal van maken, maar wij zien Luciano dagelijks op de training aan het werk. Ook vandaag heeft hij weer een aantal reddingen gemaakt. Luciano blijft het vertrouwen van zijn medespelers en de staf houden. Hij is gewoon een goede keeper en Luciano zal dus ook volgende week tegen Feyenoord weer gewoon in het doel staan.”
Ruud Brood
Roda-trainer Ruud Brood was beduidend minder gelukkig met het resultaat van zijn mannen. Met name het feit dat Michael de Leeuw in de slotseconden vrij mocht inschieten en daarmee de zege voor FC Groningen veilig stelde, had de trainer gestoord. “Zeker in een eindfase mag dat niet gebeuren en er zijn in de kleedkamer dan ook de nodige woorden gevallen.”
Uiteraard vormde de rode kaart van Kádár een belangrijk punt in de wedstrijd, had ook Brood gezien. “Die kaart was terecht, maar had wel tot gevolg dat we de tactiek overboord konden gooien. We waren gekomen met de intentie om te voetballen, maar uiteindelijk hebben we 80-90% van de wedstrijd moeten verdedigen. Omdat FC Groningen naliet om de kansen te benutten, kwamen we alsnog op 2-2. Dat moet je dan vasthouden, want het gaat om het resultaat. Helaas hebben we dat in de laatste minuut alsnog weggegeven.”  

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’