string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Maaskant: ‘Ons ontbroken aan goals’.

Zondag 16 september 2012 om 20:10

Trainer Robert Maaskant vond dat de 0-3 eindstand ‘geen recht deed’ aan de wedstrijd. “Maar daar schiet je niets mee op,” wist de FC-trainer ook. Fred Rutten van Vitesse zag een ‘uitstekende overwinning’ van zijn tiental.

Robert Maaskant: “De middag draaide uit op een enorme teleurstelling. Voor de wedstrijd bleek Johan Kappelhof niet te kunnen spelen. Dat bekende onder meer voor Leandro Bacuna dat hij een wat andere rol in de wedstrijd kreeg, dan we vooraf hadden bedacht. We wilden scherp begonnen en dat hebben we goed gedaan. Eén van de top-5-ploegen hebben we net niet helemaal onder druk kunnen zetten.”
“Dan komt het moment van de rode kaarten en hoop je dat je kunt doordrukken. In de rust hebben we nadrukkelijk afgesproken dat iedereen zijn werk net zo moest blijven doen als tegen elf spelers. Het kantelpunt in de wedstrijd was kinderlijk verdedigen aan de rechterkant. Vervolgens was het heel lastig door de linies heen te spelen, eigenlijk bestond Vitesse nog maar uit één linie.”
“We moesten opportunistisch via de zijkanten gaan spelen en het hebben van goede voorzetten. Het heeft ons ontbroken aan goals. We hebben logischerwijze veel op de helft van de tegenstander gespeeld, maar te weinig gecreëerd en te weinig aanspraak gemaakt op een doelpunt. Als je drie goals tegen krijgt, doe je het nooit goed. De 0-3 is geen uitslag die recht doet aan de wedstrijd, maar daar schiet je niets mee op.”
Fred Rutten: “Zeker in de beginfase was het voetballend moeilijk en creëerden we ons niet veel. We hadden wel controle tot de rode kaart. Daarna was het overleven en kwamen we bij vlagen goed weg. In de rust hebben we wat gerepareerd en daarna stonden we goed opgesteld. Compliment ook voor onze backs, die met hun offensieve daden flink wat hebben bijgedragen.”
“Je weet dat je altijd één of twee kansen krijgt met een man minder. Bij de eerste goal ben je dan blij, bij de tweede nog blijer en bij de derde wordt het een uitstekende overwinning. Het was in ons voordeel dat we zo gegroepeerd stonden. Daardoor kwamen de vrije mensen bij hen in de laatste linie en die hadden moeite er tussendoor te spelen. Eigenlijk hebben we het in de tweede helft niet echt moeilijk meer gehad.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

4 weken geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’

2 maanden geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé