string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Kwakman heeft de senioriteit aanvoerder te zijn’.

Maandag 30 juli 2012 om 13:37

Kees Kwakman is door trainer Robert Maaskant aangewezen als de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. De 29-jarige middenvelder begint aan zijn tweede seizoen in Euroborg en volgt de vertrokken Petter Andersson op als captain.

Maaskant riep zondag bij de training Kwakman bij zich en vertelde hem zijn besluit. “Daarna heb ik het de spelersgroep verteld. Bij de keuze voor de nieuwe aanvoerder hebben we de afgelopen vier weken gekeken naar natuurlijk gedrag en hebben we het proces in de groep geobserveerd”, aldus Maaskant.
Natuurlijke leider
“In onze ogen is Kees een natuurlijke leider. Hij heef de senioriteit om de band te dragen en we hebben ook gekeken hoe er op zijn houding werd gereageerd door de rest van de groep. Kwakman is vanuit de Jupiler League naar de Eredivisie gegaan en heeft daarna ook nog een buitenlands avontuur gekend. Die bagage neem t hij allemaal mee, waardoor wij denken dat we hem op alle facetten van het aanvoerderschap kunnen aanspreken. Het is een volgende stap in zijn carrière.”
Geen invloed
Het feit dat Maaskant eerder met Kwakman samenwerkte in hun gezamenlijke periode bij NAC Breda heeft volgens de trainer geen invloed gehad op de uiteindelijke keuze. “Nee, dat heeft geen rol gespeeld. We zijn er open in gegaan toen we wisten dat we voor dit seizoen een nieuwe aanvoerder moesten benoemen. We hebben gewoon gekeken wie in onze ogen het meest geschikt is en wij vinden Kees hiervoor de aangewezen man.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard