string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Groningers helemaal niet nuchter’.

Donderdag 26 juli 2012 om 17:29

Trainer Robert Maaskant concludeert na vier weken in Groningen dat Groningers helemaal niet zo nuchter zijn als het FC Groningen betreft, maar juist ‘vol emotie’.

Op de jaarlijkse persdag nam trainer Robert Maaskant een toelichting op de sportieve ambities voor zijn rekening. Zoals algemeen directeur Hans Nijland al aanstipte in zijn speech, wil de ploeg vooral ‘goodwill’ terugwinnen na een ‘desastreus’ afgelopen seizoen.
Spectaculair
Maaskant: “Doel is het trouwe publiek elke wedstrijd weer te vermaken. En daarbij moeten we het aanzienlijk beter gaan doen dan afgelopen seizoen. Voor het nieuwe seizoen zijn diverse nieuwe spelers aangetrokken, die niet meteen een sterrenstatus hebben maar wel veel in de benen. In thuiswedstrijden willen we vooral een spectaculair verhaal bieden. Het mag nooit saai worden in Euroborg. Winnen kun je nooit garanderen. Maar we hebben onlangs tegen Sunderland laten zien dat we goed voor de dag kunnen komen en dat moet de norm worden.”
 “Naast je eigen situatie, moet je ook de tegenstand doornemen om te kijken waar je thuis hoort. Er zijn zeven ploegen die meer financiële mogelijkheden hebben, maar dat wil nog niet meteen zeggen dat wij niet kunnen verrassen. Verder moeten we in ieder geval de beste van de middenmoot zien te worden, waartoe ik onder meer NEC, Roda JC en NAC Breda reken.”
Play-offs halen
“Bij mijn presentatie heb ik gezegd dat de Groninger nuchter is. Ik woon hier nu een week of vier in de binnenstad en moet zeggen dat de nuchterheid over FC Groningen ver te zoeken is. Niemand is nuchter over de club, maar juist vol emotie. Wij moeten dat vertalen naar de zondag en al die andere dagen van de week dat we moeten opdraven.”
“De spelersgroep is snel hecht geworden. Ze kunnen allemaal redelijk met elkaar door één deur. Complimenten aan de rest van de staf voor een omslag in het denken. De norm is veranderd en de standaard van werken is hoog. De doelstelling is de play-offs halen.”
Geen noodzaak
“Bekende vraag is altijd of Groningen nog spelers zal halen voor het einde van de transferdeadline. Daar kan ik geen eenduidig antwoord op geven. We hebben de wens neergelegd bij de directie, maar het is ook weer geen absolute noodzaak. Als we er nog een speler bij halen, moet het wel de juiste persoon zijn en bovendien moet het passen binnen de financiële mogelijkheden. Dus die vraag kan ik nu nog niet beantwoorden.”
“Zijn er spelers die verhuurd mogen worden? FC Groningen is een dynamische club en daar hoort een bijpassend transferbeleid bij. De markt komt de laatste jaren vaak pas laat in beweging. Als er niets meer gebeurt dan zijn we klaar om te handelen.”
Enthousiasme
“We hebben een pittig begin van de competitie met FC Twente en PSV als twee titelfavorieten in de eerste drie duels. We gaan kijken of we meteen kunnen stunten. Dan is er zeker iets moois mogelijk. Dit soort topwedstrijden is een prachtige mogelijkheid om te kunnen groeien.”
“Het enthousiasme moet eraf spatten, er zullen fouten worden gemaakt en ook wedstrijden tussen zitten die eens wat minder zijn. Maar dat heeft dan met ervaring te maken. Het is mogelijk dat er minder constant gepresteerd wordt. Maar aan Feyenoord hebben we vorig jaar gezien dat er juist ook heel knap gepresteerd kan worden met een jonge groep. Wij hebben een elftal dat binnen de doelstelling uitstekend voor de dag zal kunnen komen.”
In antwoord op een vraag over het doel in de KNVB-beker. “Op de Open Dag heb ik daar ook op geantwoord vanuit de Amerikaanse gedachte. We doen aan de beker mee om die te winnen. Met een beetje geluk in de loting en een goede dag van een keeper of andere uitblinker kunnen we zomaar de finale halen. Dat wordt de afgelopen jaren telkens weer bewezen door goede middenmootploegen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’