string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Maaskant: ‘Geweld moeten we met z’n allen afkeuren’.

Vrijdag 07 december 2012 om 14:55

Alle wedstrijden in het betaalde voetbal beginnen dit weekend met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De assistent-scheidsrechter uit Almere werd afgelopen weekend tijdens en na een jeugdwedstrijd in het amateurvoetbal ernstig mishandeld en overleed maandag in het ziekenhuis. De KNVB besloot daarom het amateurvoetbal dit weekend af te gelasten. Naast de minuut stilte in het profvoetbal zullen beide teams morgen in de ArenA ook rouwbanden dragen.

Hoofdtrainer Robert Maaskant sprak zich tijdens het wekelijkse perspraatje uit tegen geweld op het voetbalveld. “Er is een verstandige stap genomen door de KNVB. Er is een dode gevallen en dat is, in welke omstandigheid dan ook, fout. Ik ben wel van mening dat het betaalde voetbal kan spelen. Dit kan juist een podium bieden om het probleem onder de aandacht te brengen.”
De oefenmeester realiseert zich dat hij, als hoofdtrainer van een club uit de Eredivisie, een voorbeeldfunctie heeft. “Emotie hoort bij iedere sport. Gedrag wat met geweld te maken heeft, is echter absoluut onacceptabel. Daar hoort verbaal geweld ook bij. Als ik sta te bakkeleien met de vierde official doe ik dat zonder scheldwoorden te gebruiken en op een fatsoenlijke manier. Geweld moeten we met z’n allen, in welke vorm dan ook, afkeuren. Dit weekend zul je mij niet horen reageren.”   
Maaskant benadrukte dat het verschrikkelijke incident echter geen voetbalprobleem mag worden. “Dit moet niet doorslaan op de verkeerde mensen. De daders hebben dit gedaan en niet het voetbal in het algemeen. Een negatieve stempel voor het voetbal in het algemeen zou niet terecht zijn. Dit is breder dan alleen voetbal. Als we door hier aandacht voor te vragen het geweld, ook het verbale, op het voetbalveld kunnen intomen, dan zou dat mooi zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’