string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘De vorm groeit’.

Vrijdag 15 februari 2013 om 14:49

Met twee overwinningen op rij staat FC Groningen er een stuk beter voor dan enkele weken geleden. Na de winterstop lijkt het team van trainer Robert Maaskant te groeien in het spel en komt de vorm in het elftal terug. De oefenmeester ziet dat het trainingskamp van afgelopen winterstop haar vruchten gaat afwerpen.

“Bij ons is er in vergelijking met voor de winterstop wel het één en ander gedraaid,” begint Maaskant. “Dat zie je nu terug in het feit dat we twee keer achter elkaar hebben gewonnen, maar dat zag je al enkele weken aankomen als we het hebben over het spelniveau. Ook tegen FC Utrecht en NEC was dat beter dan het in de eerste seizoenshelft af en toe geweest is. Vooral op de trainingen tijdens het partijspelen of positiespelen zie je dat terug in voetballend vermogen. Daardoor creëer je meer kansen en komen er meer spelers in vorm.”
FC Groningen begon het seizoen met zeven nieuwelingen en daar kwamen Andraz Kirm en in een veel later stadium Rasmus Lindgren nog bij. “Ik heb daar wat onderzoeken over gelezen. Iedereen die bij een nieuwe club komt, heeft ongeveer een half jaar nodig om zich op zijn gemak te gaan voelen. Voor buitenlandse spelers kan dat nog wel eens langer zijn omdat ze de taal niet spreken. Je ziet nu dat veel jongens groeien. Dat is leuk want het geeft concurrentie en daarmee scherpte in je elftal.”
Maaskant ziet dat de geleverde arbeid op het trainingskamp in Oliva in Spanje resulteert in goede vorm en beter voetbal. “Ik vind dat wij in het trainingskamp heel goede dingen hebben gedaan met de groep. Vanuit die fase zie je bij veel spelers de vorm groeien. Género Zeefuik en Oluwafemi Ajilore zijn daar goede voorbeelden van. Het heeft echter ook te maken met het aantrekken van Rasmus Lindgren. Zo iemand heeft veel  rust in zijn spel en hij brengt zoveel slimheid in het elftal. Door zijn lopen, zijn manier van spelen, de communicatie naar medespelers. Je ziet dat veel spelers daar vertrouwen van krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard