string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant, De Leeuw en Bacuna in FCG TV.

Dinsdag 30 oktober 2012 om 12:36

In FC Groningen TV wordt vanavond teruggekeken op het duel van vrijdag tegen FC Utrecht en vooruitgeblikt op de bekerkraker van vanavond tegen ADO Den Haag. Daarnaast is er een samenvatting te zien van de 2-0 winst van Jong FC Groningen op Jong NAC Breda.

FC Groningen verloor afgelopen vrijdag met 1-0 van FC Utrecht. Alle kenners waren het er over eens dat de nederlaag niet nodig was geweest omdat FC Groningen grote delen van het duel voetballend beter was. Je zult alleen wel moeten scoren om te winnen. FC Groningen had kunnen scoren vanaf de penaltystip, ware het niet dat een overtreding op Michael de Leeuw niet werd bestraft met een strafschop. Voor De Leeuw was het voorval extra ongelukkig omdat hij met een enkelblessure in de tweede helft het veld moest verlaten. Ondanks de nederlaag zag trainer Robert Maaskant genoeg goede dingen om het vervolg van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien.
Maar eerst wacht vanavond ADO Den Haag voor de derde ronde van de KNVB-Beker. FC Groningen trof ADO drie keer eerder voor de beker en drie keer was het FC Groningen dat verder bekerde. Twee seizoenen geleden schoot Leandro Bacuna FC Groningen vanaf de penaltystip een ronde verder. Niet veel spelers van de huidige selectie van FC Groningen hebben ervaring met het ver komen in de beker. Robert Maaskant wel. Hij bereikte in 2005 de bekerfinale met Willem II en in 2009 de halve finale met NAC Breda. Dat seizoen schakelde hij in de achtste finale FC Groningen na strafschoppen uit.
Jong FC Groningen versloeg gisteravond op het sportpark van VV Actief Jong NAC Breda met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Timo Letschert en Tom Hiariej. De beloften van de FC staan in de Beloften Eredivisie A op een gedeelde vierde plaats met vier punten uit twee wedstrijden. In FCG TV is vanavond een samenvatting te zien van Jong FC Groningen – Jong NAC Breda.
FC Groningen TV wordt vanavond om 18.00 uur op Eredivisie Live 2. De herhaling op EL2 is om 19.55 uur, voorafgaande aan FC Groningen – ADO Den Haag, en om 23.55 uur.  Woensdag wordt FCG TV om 08.30 uur en 13.15 uur herhaald op EL 1.
FC Groningen TV is zaterdag ook te zien op OOG TV. De uitzending op de lokale omroep van Groningen begint om 15.30 uur waarna het tot 09.00 uur in de ochtend wordt herhaald.
FC Groningen TV is ook terug te zien op de website van FC Groningen: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentvBlijf op de hoogte van FC Groningen TV via Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren