string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luxeprobleem voor Van de Looi.

Vrijdag 24 april 2015 om 14:52

Een tevreden Erwin van de Looi constateerde vrijdagochtend op het veld in een zonnig Euroborg, dat hij een bijna geheel fitte selectie tot zijn beschikking had voor de training. In tegenstelling tot vorig week kan de oefenmeester tegen Feyenoord weer beschikken over Albert Rusnak en Lorenzo Burnet.

Van de Looi noemde tijdens het wekelijkse perspraatje alleen Nick Bakker als afwezige, maar had ook goed nieuws over de verdediger, die al het hele seizoen revalideert van een zware knieblessure. “Nick heeft deze week het onderlinge wedstrijdje cabrioschieten gewonnen en mag van autosponsor Wensink een weekend in een Mercedes rijden,” lachte de trainer.
Goed gemutst
Van de Looi was toch al goed gemutst bij de bijeenkomst met de mediavertegenwoordigers, waar ook een groep sponsors en leerlingen, en dat was niet zo vreemd. “We hebben een goede week achter de rug en op Nick Bakker na lijkt de selectie fit. Dat betekent voor de staf dat we keuzes uit luxe mogen maken en dat is alleen maar mooi.”
Van de Looi maakte nog geen wedstrijdselectie bekend. “Dat gaan we morgen (zaterdag – red.) doen omdat we willen kijken of iedereen goed door de training van vandaag is gekomen. Ik heb gezegd dat we niet van plan zijn spelers te gaan sparen voor de bekerfinale van volgende week. We zullen in de sterkst mogelijke opstelling spelen, maar we zijn natuurlijk niet gek en zullen geen onnodige risico’s nemen met eventuele twijfelgevallen.”
Hiariej
Eén van de spelers, die vrijdagochtend volledig meetrainde, was Tom Hiariej. De middenvelder stond lange tijd buitenspel vanwege een gebroken arm, maar maakt inmiddels forse stappen in zijn herstel. Een rentree in wedstrijdverband maakte de eigen opgeleide speler nog niet, al zat en zit dat er volgens Van de Looi al wel aan te komen.
“Tom is wat korter in training dan de rest, maar hij heeft vandaag (vrijdag – red.) alles probleemloos kunnen meedoen. Het was de bedoeling dat hij afgelopen dinsdag zou meespelen met een oefenwedstrijd van de Beloften tegen Cambuur (1-1 red.), maar Tom heeft de afgelopen weken hard getraind en daardoor waren er wat knieklachten. De Beloften hebben dinsdag een goede wedstrijd gespeeld waarin enkele spelers zich weer nadrukkelijk hebben laten zien, onder wie Danny Hoesen. Dat was prima.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren