string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Zaak om in het hoofd fris te worden’.

Zondag 22 oktober 2023 om 13:00

FC Groningen speelt morgenavond, maandag 23 oktober, de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur. De publiekstribunes van het stadion zijn geheel uitverkocht. “De supporters zijn uit en thuis geweldig. Het bezorgt me kippenvel,” zegt hoofdtrainer Dick Lukkien oprecht.

Diezelfde supporters worden door FC Groningen behoorlijk op de proef gesteld. Na de nederlaag van afgelopen vrijdag tegen De Graafschap blijft de FC met 13 punten uit 10 competitiewedstrijden fors achter bij de verwachtingen. “Het is heel vervelend dat we de supporters nog niet hebben kunnen bieden, wat ze verdienen,” erkent Lukkien. En dan wacht binnen drie dagen alweer de volgende confrontatie met de Noordelijke clash tegen FC Emmen.

Uiteraard heeft dit affiche een speciaal tintje voor Lukkien, die de afgelopen zeven jaar hoofdtrainer was van de Drentse club. “Ik ken de club en de spelers natuurlijk heel goed. Dat geeft voor mij extra glans aan de wedstrijd. FC Emmen deed het tot afgelopen vrijdag redelijk goed, maar kreeg in eigen huis een tikkie van ADO Den Haag. Voor ons is het zaak om goed te herstellen en er vooral voor te zorgen dat we weer fris worden en uitgerust raken in het hoofd. Ik kijk er wel naar uit.”

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan morgenavond stemmen op zijn of haar favoriete speler in het thuisduel met FC Emmen. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning.

Scheidsrechter
FC Groningen – FC Emmen staat maandagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Lukkien, waarin hij onder meer terugkijkt op het duel van afgelopen vrijdag op De Vijverberg, het debuut van de eigen opgeleide jongelingen Wouter Prins en Tika de Jonge en de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen zijn voormalige club.

Gerelateerd nieuws.

03:26
5 uur geleden

Lukkien: ‘Hiervoor hebben we keihard gevochten’

03:20
2 dagen geleden

De kleuren van… Rob Groen

01:53
2 dagen geleden

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar