string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘We hebben vertrouwen in wat we kunnen’.

Vrijdag 25 augustus 2023 om 13:00

Voor FC Groningen staat zondagmiddag de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. De Trots van het Noorden kruist vanaf 14.30 uur de degens met Willem II in Euroborg. De ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien wil zich revancheren voor het teleurstellende verlies tegen Jong FC Utrecht. “We moeten niet in mineur blijven hangen.”

Daags voor het thuisduel met de Brabanders kan Dick Lukkien met zijn staf beschikken over een nagenoeg fitte spelersgroep. “Wel willen we richting zondag nog een slag om de arm houden, want hier en daar hebben mensen last van een droge hoest. Ikzelf ook, maar vooralsnog ziet het er wat dat betreft goed uit.” Dit betekent dat ook Laros Duarte en Johan Hove – beiden ontbraken afgelopen maandag in Utrecht – waarschijnlijk inzetbaar zijn tegen Willem II.

Rechte lijn
Het tweede thuisduel van het seizoen staat in het teken van revanchering voor de 1-0 nederlaag van afgelopen maandag. Lukkien daarover: “Het heeft wel een dag geduurd om de teleurstelling over onze prestatie in Utrecht weg te spoelen. We hebben afgelopen maandag met elkaar niet goed genoeg gepresteerd. Dat moet je verwerken en vanaf daar de blik weer richten op Willem II. Dat hebben we gedaan. Je moet niet in mineur blijven hangen. We hebben tegen Jong Ajax laten zien wat we kunnen. Je hoopt van wel, maar je weet dat ontwikkeling niet altijd in een mooie rechte lijn omhoog gaat. We komen van ver. Ik heb echter vertrouwen in de spelers en in wat we kunnen.”

Scheidsrechter
FC Groningen – Willem II staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Het stadion opent de poorten om 13.00 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg.

Kaarten voor zondagmiddag zijn te bestellen via https://tickets.fcgroningen.nl.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Dick Lukkien, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer ingaat op de komst van de nieuwe buitenspeler Noam Emeran.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
1 week geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
1 week geleden

Geniet na via ‘Thuis’