string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’.

Donderdag 02 mei 2024 om 13:00

Voor FC Groningen staat morgenavond, vrijdag 3 mei, de laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen op de agenda. De Trots van het Noorden trapt – net alle overige competitieduels in de voorlaatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie – om 20.00 uur af tegen Telstar. In Velsen-Zuid wordt de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien opnieuw gesteund door een vol uitvak, gevuld met de maximale capaciteit van 350 FC-supporters.

Met nog twee speelronden in de KKD moet FC Groningen er tegen Telstar in slagen om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie in eigen hand te houden. Hiervoor mag in ieder geval niet worden verloren in het 711 Stadion in Noord-Holland. Dat wordt volgens Dick Lukkien echter niet het uitgangspunt van de aanvliegroute naar Velsen-Zuid. “Dat zit totaal niet in ons hoofd. Wij willen onszelf voor de laatste speeldag maximaal positioneren en dat betekent vol gas geven voor de winst en een goede prestatie neerzetten tegen Telstar,” klinkt het strijdvaardig uit de mond van de hoofdtrainer.

De Noord-Hollanders hebben volgens Lukkien sinds de trainerswissel “nieuw elan” gekregen. Telstar leed in 2024 na een 2-0 voorsprong en een rode kaart tegen Emmen de enige thuisnederlaag van dit kalenderjaar. “Ze hebben met name voorin jongens staan met snelheid en een actie, die iets kunnen. Maar zoals elke wedstrijd moeten wij uitgaan van onze eigen kracht en uitstralen wat we willen. En dat is winnen.”

Wedstrijdselectie
Lukkien kan in Velsen-Zuid niet beschikken over Kristian Lien, Wouter Prins en sinds vorige week ook niet over Luciano Valente, die geblesseerd uitviel in het uitduel met Willem II. De rest van de selectie is wedstrijdfit en beschikbaar.

Speler van het Jaar
Jorg Schreuders is door de supporters verkozen tot Speler van het Jaar 2024. De aanvallende middenvelder is in het klassement met nog twee speelronden niet meer te achterhalen door ploeggenoten. Niettemin kan er nog wel worden gestemd op de Koning van de Wedstrijd in het uitduel met Telstar. Breng via deze link je stem uit: https://www.fcgroningen.nl/koning

Scheidsrechter
Telstar – FC Groningen staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. De wedstrijd is te zien op ESPN Watch of te volgen via het live radioverslag van RTV Noord. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin hij terugblikt op de promotiekraker tegen Willem II, ingaat op de wedstrijdselectie van morgenavond en vertelt over tegenstander Telstar.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes