string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien: ‘Stabiele lijn doortrekken’.

Donderdag 22 februari 2024 om 13:00

Voor FC Groningen wacht vrijdagavond in speelronde 27 van de Keuken Kampioen Divisie een nieuwe tegenstander uit Brabant. Na thuis tegen TOP Oss en uit bij FC Eindhoven komt nu Helmond Sport op bezoek in Euroborg. De aftrap is om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het duel met de Brabanders, waarin de Trots van het Noorden de stijgende lijn van de laatste maanden wil doortrekken.

Dick Lukkien is zeer te spreken over de wijze waarop FC Groningen de laatste wedstrijden wint. Daarbij valt vooral ook de verdedigende stabiliteit van zijn ploeg op. “We zijn zeker ook gegroeid in het spel zonder de bal. We jagen als team de tegenstander op om hoog op het veld de bal te veroveren. En lukt dit een keer niet, dan zijn we in staat snel om te draaien en als de bal achter ons komt. Het is zaak de stabiele lijn door te trekken.”

Lukkien kent geen twijfel dat de focus aanwezig blijft binnen zijn selectie. “Wij realiseren ons dat we wedstrijden moeten blijven winnen om ons te positioneren. Daarbij is er een gezond portie zelfvertrouwen en dat geeft een heerlijk gevoel. We zijn kritisch op de verbeterpunten en houden focus op het verbeteren van ons spel. We zitten er als staf bovenop, maar dat kost geen moeite want het zit in deze mannen opgesloten om elke dag gas te geven. Dat is mooi en goed om te zien.”

Wedstrijdselectie
Over de wedstrijdselectie van vrijdag kan Lukkien duidelijk zijn. “Noam Emeran is nog geblesseerd en afgelopen zondag viel Wouter Prins geblesseerd uit en hij kan er tegen Helmond Sport helaas ook niet bij zijn.” Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport in Euroborg zijn te bestellen via: https://tickets.fcgroningen.nl/

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan vrijdagavond in Euroborg stemmen op zijn of haar favoriete speler in het thuisduel met de Brabanders uit Helmond. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning.

Scheidsrechter
FC Groningen – Helmond Sport staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de hoofdtrainer onder meer terugblikt op de ruime overwinning in en tegen Eindhoven, ingaat op de huidige vorm van de ploeg en de kwaliteiten van de tegenstander van morgenavond; Helmond Sport.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
2 weken geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
2 weken geleden

Geniet na via ‘Thuis’