string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien: ‘Spelen op dat wonder’.

Woensdag 28 februari 2024 om 13:04

FC Groningen maakt zich op voor een lastige horde op weg naar een nieuw hoogtepunt in de bekerhistorie. In de Rotterdamse Kuip wacht Feyenoord. De aftrap in de Havenstad is om 20.00 uur. De Trots van het Noorden gaat alles in het werk stellen om een finaleplaats in het TOTO KNVB-bekertoernooi te veroveren en geschiedenis te schrijven.

Hoewel FC Groningen met Feyenoord een tegenstander van formaat treft, gaat het met 1.200 strijders in de kajuit op verkenning in Rotterdam met als doel om daar op zondag 21 april terug te keren en ten koste van N.E.C. de beker te kapen. De Nijmegenaren wonnen dinsdagavond de andere halve finale in Leeuwarden van Cambuur.

Hoofdtrainer Dick Lukkien realiseert zich de impact van de slag met Feyenoord en hoopt met het verslaan van de Rotterdammers FC Groningen nog een keer nadrukkelijk op de kaart te zetten. “Maar we gaan geen hele speciale dingen doen. We gaan op de wedstrijddag iets eerder weg en omdat we niet weten hoe laat de wedstrijd is afgelopen, hebben we er ook voor gekozen om te blijven overnachten in Rotterdam. Natuurlijk is het een bijzondere wedstrijd, maar dat geldt ook voor de competitie. We zullen dan ook proberen zoveel mogelijk dezelfde dingen te doen als normaal.”

Storm
Of dit ook betekent dat de FC de tegenstander gaat opjagen over het hele veld, zoals in competitiewedstrijden regelmatig gebeurt, laat Lukkien in het midden. De hoofdtrainer en zijn manschappen houden rekening met een storm in de Kuip. “En ik ben heel benieuwd hoe wij daarop gaan reageren. Feyenoord is vaardig aan de bal en kenmerkt zich door de vele positiewisselingen. Het gaat erom dat wij snel herkennen wat er gebeurt in het veld en daarop anticiperen. We moeten op de toppen van ons kunnen spelen.”

Lukkien realiseert zich dat zijn ploeg in Rotterdam een hels karwei wacht. “Maar een gezegde is dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. En op dat wonder moeten wij spelen. Het is niet onmogelijk, maar het wordt wel een hell of a job. Daar waar mogelijk moeten we proberen ons eigen spel te spelen en ons vrij voelen om te durven voetballen. We zullen moeten verdedigen, maar daar waar we kunnen ook aanvallen. Alle facetten van de teamfuncties moeten we vooral samen doen.”

Scheidsrechter
Feyenoord – FC Groningen staat donderdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de hoofdtrainer onder meer dieper ingaat op de verkenning in de Kuip en geeft hij een update over de wedstrijdselectie voor de halve finale van het TOTO KNVB bekertoernooi.

Gerelateerd nieuws.

2 uur geleden

‘Kolkende Euroborg twaalfde, dertiende en veertiende man’

05:38
20 uur geleden

Ons Team: het speciale rugnummer 43 van Marvin Peersman

02:14
1 week geleden

FC Groningen pakt de draad op in Venlo