string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien: ‘Proef honger en vastberadenheid’.

Vrijdag 05 april 2024 om 13:00

FC Groningen gaat aftellen. Na een sportief zeer succesvol weekend met een dubbelslag in Den Haag en Emmen, komt de Trots van het Noorden voor de laatste zes competitieronden in een ritme van één duel per week. Zondagmiddag ontvangt de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien tegenstander NAC Breda. De aftrap in de afgeladen volle Euroborg is om 12.15 uur.

De spanning in de top van de Keuken Kampioen Divisie neemt met de week verder toe. Dick Lukkien merkt hiervan binnen staf en spelersgroep vrij weinig, zo vertelt de hoofdtrainer relaxt. “Ik proef vooral honger en vastberadenheid. Met de fitheid zit het wel goed. Fit zijn zit vooral in je hoofd en dan helpen de sportieve prestaties en de stand van de ranglijst in positieve zin mee.”

Het zijn vooral de geluiden om de club heen, van supporters en sponsors, zo constateert Lukkien. Niet voor niets zijn of raken het komende thuisduel met NAC en het gastenvak in Venlo volledig uitverkocht. “De support is geweldig, al het hele seizoen. Maar je voelt bij de achterban: de spanning neemt toe en het geloof ook. Iedereen wil erbij horen. Voor ons een enorme boost. We hebben weer heel veel zin om zondag te knallen.”

Lukkien kan tegen NAC alleen niet beschikken over linksback Wouter Prins. De rest van de eerste selectiespelers is inzetbaar. De allerlaatste kaarten voor het thuisduel met de ploeg uit Breda in Euroborg zijn te bestellen via: https://tickets.fcgroningen.nl/. Seizoenkaarthouders die zondag niet naar de wedstrijd kunnen, hebben de mogelijkheid hun kaart aan te bieden via de kaartenmarkt. De kaartenmarkt is open voor de Koeman Tribune en Piet Fransen Tribune.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elk competitieduel een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan zondag in Euroborg stemmen op zijn of haar favoriete speler in het thuisduel van de Trots van het Noorden met de Parel van het Zuiden. Breng via deze link tijdens het duel met NAC Breda je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning  

Scheidsrechter
FC Groningen – NAC Breda staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de hoofdtrainer onder meer terugblikt op het succesvolle paasweekend en ingaat op de kwaliteiten van tegenstander NAC.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
2 weken geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
2 weken geleden

Geniet na via ‘Thuis’