string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien: ‘Proef bij de spelers de wil om door te pakken’.

Zondag 26 november 2023 om 13:00

FC Groningen komt maandagavond opnieuw in actie in de Keuken kampioen Divisie. Voor de selectie van hoofdtrainer Dick Lukkien staat het inhaalduel uit speelronde 15 op het programma, waarvoor de FC vorige week vrijdag was vrijgesteld in verband met de interlandperiode. Maandag treedt de Trots van het Noorden vanaf 20.00 uur aan tegen Jong AZ op het AFAS sportcomplex in Wijdewormer.I

In Noord-Holland heeft de ploeg opnieuw de steun van een uitverkocht gastenvak: 180 supporters. Voor FC-fans en andere liefhebbers die niet naar Wijdewormer (kunnen) reizen is het uitduel met Jong AZ live te volgen via een integraal radioverslag op RTV Noord.

Na de overwinning van afgelopen vrijdagavond op FC Eindhoven is het humeur goed binnen de selectie van FC Groningen, constateert Dick Lukkien. “Iedereen in en rond de club was toe aan een overwinning en dan is het mooi als dit voor het oog van de eigen aanhang lukt. Het was in onze ogen ook een meer dan dik verdiende overwinning. De winst heeft gezorgd voor opluchting en blijdschap.”

Intensiteit en beweging
Resultaten geven altijd energie richting volgende wedstrijden, weet ook Lukkien. “Maar wat ik vooral proef is de wil van de groep om door te pakken en de stijgende lijn door te trekken. Dit betekent dat we tegen Jong AZ weer met veel intensiteit en beweging aan bak gaan: ballen afpakken op de helft van de tegenstander, fouten bij ze afdwingen en in de box komen. Van daaruit kunnen we nog meer kansen creëren en effectiever omgaan met de mogelijkheden. Dat is wat we blijven trainen om ons daarin te verder te verbeteren.”

Zoals het zich laat aanzien is de selectie schadevrij uit de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven gekomen, vertelt Lukkien. “Er zijn hier en daar wat pijntjes, maar ik verwacht dat we iedereen erbij kunnen hebben tegen Jong AZ. Ook Kevin van Veen. Het is bekend dat de bevalling van zijn vriendin aanstaande is, we hebben een kort lijntje naar Kevin voor als de situatie verandert. Maar als er niks geks gebeurt in de komende uren, dan is hij er maandagavond gewoon bij.”

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan maandag stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel met Jong AZ.

Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/supporters/beleef-fc-groningen/man-of-the-match/

Scheidsrechter
Jong AZ – FC Groningen staat maandagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Nick Smit. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de hoofdtrainer onder meer zijn licht laat schijnen op Jong AZ en hij uitlegt waarom FC Groningen zoveel doelpunten maakt uit spelhervattingen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Wie maakt de Scapino Goal van de Maand: februari? Stem nu

03:04
4 dagen geleden

Lukkien: ‘Spelen op dat wonder’

1 week geleden

Lukkien: ‘Stabiele lijn doortrekken’