string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien: ‘Positieve lijn doortrekken’.

Donderdag 14 september 2023 om 13:15

FC Groningen heeft rondom het aanstaande weekend een dubbel competitieprogramma in eigen huis. Morgenavond, vrijdag 15 september, treedt de Trots van het Noorden aan tegen ADO Den Haag. Maandagavond (18 september) komt Jong PSV op bezoek in Euroborg. Beide duels beginnen om 20.00 uur.

Clubs in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) kunnen voor aanvang van het seizoen bij de KNVB aangeven of zij tijdens de interlandperiode willen doorvoetballen in competitieverband of niet. Als je voor het eerste kiest, mis je mogelijk opgeroepen internationals. In geval van FC Groningen is er dit elke interlandperiode wel een aantal en daarom heeft de FC ervoor gekozen niet in actie te komen in interlandweekenden. Het gevolg van deze keuze is, dat er in de weken na interlands dubbele programma’s afgewerkt dienen te worden. Te beginnen vrijdagavond tegen ADO Den Haag.

Hoofdtrainer Dick Lukkien kan niet beschikken over de geblesseerden Daniël Beukers en Romano Postema en de nog niet geheel fitte Laros Duarte. “Verder staan we er prima op,” schetst Lukkien. “We gaan de strijd vrijdag weer vol aan en dan kijken we zaterdag hoe iedereen de wedstrijd heeft verteerd richting maandag. Maar we bekijken het per duel en dus richten we ons nu eerst op ADO Den Haag.”

Handenbinders
FC Groningen heeft een goed beeld van de tegenstander uit de Hofstad. Lukkien: “Een geduchte tegenstander, met name voorin loopt een aantal handenbinders. Ze benutten graag de ruimte die ze laten vallen, omdat ADO zich tot nu toe terug laat zakken op eigen helft. Wij moeten er dus aan de ene kant voor zorgen dat we hun counter eruit halen en anderzijds diepte zoeken in ons spel en bij balbezit van ADO snel proberen de bal te veroveren. Wij willen de positieve lijn, die wat mij betreft is ingezet, graag doortrekken. We beseffen ons dat we een belangrijk weekend voor de boeg hebben.”

Scheidsrechter
FC Groningen – ADO Den Haag staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het stadion opent de poorten om 18.30 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg.

Kaarten voor vrijdagavond zijn hier te bestellen: https://tickets.fcgroningen.nl/

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Dick Lukkien, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer kort terugkijkt op de prestatie in Oss, de getrokken lessen uit de oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen en een toelichting geeft op het trio afwezigen voor het duel met ADO Den Haag.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet tegen ADO Den Haag en maandag tegen Jong PSV: https://www.fcgroningen.nl/koning

Gerelateerd nieuws.

03:30
4 dagen geleden

Bijzondere vrijwilligers en een feestende massa in ‘Thuis’

02:16
5 dagen geleden

FC Groningen tegen VVV weer met ‘de rakkers voorop’

06:04
1 week geleden

Ruime en overtuigende zege FC Groningen bij Jong AZ