string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien: ‘Op jacht naar tweede overwinning op rij’.

Donderdag 21 september 2023 om 13:00

FC Groningen reist morgen, vrijdag 22 september, opnieuw naar Brabant. Na het bezoek aan Oss staat in speelronde 7 van de Keuken Kampioen vanaf 20.00 uur de confrontatie met Helmond Sport op het programma. De Trots van het Noorden heeft met tien wedstrijdpunten drie punten meer dan de tegenstander uit Helmond. Rechtervleugelverdediger Liam van Gelderen sluit weer aan bij de eerste selectie van hoofdtrainer Dick Lukkien.

Dick Lukkien is nieuwsgierig hoe zijn ploeg tevoorschijn gaat komen in Helmond. “Ik ben benieuwd naar het eigen niveau wat we gaan halen. Dat gaat namelijk voor een groot deel bepalen of we resultaat kunnen boeken. Het is dit seizoen nog niet gelukt twee competitiewedstrijden op rij te winnen, dus daar gaan we naar op jacht.”

Dat dit op Sportpark De Braak geen appeltje-eitje gaat zijn, onderschrijven de cijfers. Helmond Sport heeft de tot nu toe behaalde zeven punten allemaal verzameld in eigen huis en is voor eigen publiek nog ongeslagen. De steun van 340 FC-supporters in een wederom uitverkocht uitvak, is daarbij een grote stimulans voor FC Groningen. “Helmond Sport is niet bevreesd tegenstanders hoog onder druk te zetten, dus daarop moeten we voorbereid zijn,” luidt de analyse van Lukkien over de thuisploeg. “Daarnaast beheerst de ploeg het ook om vanuit de counter snel om te schakelen en daarbij gevaarlijk te worden. Een geduchte tegenstander dus.”

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan morgenavond stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel met Helmond Sport.

Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/supporters/beleef-fc-groningen/man-of-the-match/

Scheidsrechter
FC Groningen – Helmond Sport staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Lukkien, waarin hij onder meer kort terugblikt op het duel met Jong PSV van afgelopen maandag, de terugkeer van Liam van Gelderen in de eerste selectie toelicht en een update over de drie afwezigen van dit moment geeft.

Gerelateerd nieuws.

10:45
7 dagen geleden

Check-In Delden: Hoteltour

03:40
1 week geleden

Check-In Delden: Fit worden

04:22
1 week geleden

Doelpuntrijk duel in Delden (Samenvatting)