string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Ook in de competitie doorgaan’.

Vrijdag 09 februari 2024 om 13:00

Stad en Ommeland beleefde donderdag weer eens een memorabele voetbalavond. De FC plaatste zich na een bloedstollende penaltyserie voor de halve finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Een dag later roept de harde realiteit van de Keuken Kampioen Divisie. De Trots van het Noorden moet zich namelijk binnen 72 uur klaar maken voor het thuisduel met TOP Oss. Zondagmiddag om 14.30 uur is de aftrap in Euroborg.

Hoofdtrainer Dick Lukkien had – zoals waarschijnlijk heel veel meer mensen in Groningen – een korte nacht achter de rug. “Ik kon heel moeilijk de slaap vatten. De adrenaline spuit dan nog door je lijf. Ik heb dus een korte nacht gehad, maar wel een heerlijk gevoel. Het was een prachtige avond, waarbij de verbondenheid tussen spelers en supporters groot was.”

Volgens de hoofdtrainer is het niet lastig om nu al weer snel de knop om te zetten richting het thuisduel van zondagmiddag met TOP Oss. “Nee, voor mij niet,” klinkt het resoluut. “En dat zal in de groep ook zo zijn. We moeten het goede gevoel meenemen naar zondag en beseffen dat we moeten winnen met het oog op de ranglijst. Ook in de competitie moeten we doorgaan en dus moeten we ook tegen TOP Oss weer leveren.”

Wedstrijdselectie
Over de wedstrijdselectie van zondag kan Lukkien nog weinig zeggen. “Joey Pelupessy ging na een vervelende botsing met schade aan de neus van het veld. Hij heeft zijn neus gebroken en een lichte hersenschudding en zal daardoor zondag ontbreken. Marco Rente is weer terug op de club na ziek zijn, maar we kunnen tegen TOP Oss ook niet over hem beschikken omdat hij geschorst is. We gaan zaterdag na de afsluitende training kijken wie er wel en wie er niet bij kunnen zijn.” Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen TOP Oss in Euroborg zijn te bestellen via: https://tickets.fcgroningen.nl/

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan zondag in Euroborg stemmen op zijn of haar favoriete speler in het thuisduel met de Brabanders uit Oss. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning

Scheidsrechter
FC Groningen – TOP Oss staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Lukkien, waarin hij onder meer terugblikt op de bekeravond, vertelt over de heldenrol van de jarige doelman Hidde Jurjus en ingaat op tegenstander TOP Oss.

Gerelateerd nieuws.

03:20
3 uur geleden

De kleuren van… Rob Groen

01:53
7 uur geleden

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar

5 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’