string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien nog afwezig, Groninger kijkt vooruit richting thuisduel met FC Dordrecht.

Vrijdag 03 november 2023 om 13:00

FC Groningen speelt aanstaande zondag thuis tegen FC Dordrecht, aftrap 14.30 uur. De tweede wedstrijd van deze week na het gewonnen bekerduel met Rijnsburgse Boys. Door de afwezigheid van hoofdtrainer Dick Lukkien, vanwege kaakproblemen, zat Marcel Groninger woensdag in Rijnsburg als eindverantwoordelijk trainer op de bank. Lukkien was vrijdag nog niet op de club waardoor Groninger de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Dordrecht voor zijn rekening nam.

De staf heeft vanzelfsprekend de afgelopen dagen veelvuldig contact gehad met hoofdtrainer Lukkien. “Hij is gelukkig aan de beterende hand, maar het is nog onvoldoende hersteld om vandaag weer op de club te zijn,” vertelt Groninger. “We hopen dat hij morgen weer op de club is en zondag in Euroborg.”

Goed gevoel
FC Groningen bekerde midweeks verder door een 1-0 overwinning op Rijnsburgse Boys in de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. “Het was een lastige wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld, maar het was zaak om in de koker te zitten voor de volgende ronde. We hadden aan de voorkant gezegd ‘zorg dat je met een goed gevoel uit de wedstrijd komt en dat kunt meenemen naar de wedstrijd tegen Dordrecht’ dat is gelukt.”

De Groningse staf wil zondag veel energie en strijd zien in Euroborg tegen de huidige nummer 5 van de competitie. “FC Dordrecht is een goede ploeg met een duidelijk speelplan en hebben de laatste weken een ongeslagen reeks neergezet,” zegt Groninger over de tegenstander. “Het is een mooie tegenstander om ons mee te meten. Wij moeten de juiste dingen doen in het aanvallen en het verdedigen en dat gekoppeld met een enorme dosis energie. Zoals de supporters in Euroborg het graag zien.”

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan zondag stemmen op zijn of haar favoriete speler in het thuisduel met FC Dordrecht. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning.

Tickets
De thuiswedstrijd wordt zondagmiddag om 14.30 uur in gang gezet door scheidsrechter Alex Bos. De wedstrijd zal niet live worden uitgezonden op ESPN. Zowel op de Piet Fransen Tribune als de Koeman Tribune zijn nog in verschillende vakken tickets naast elkaar beschikbaar. Kaarten zijn online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl of zondag aan de kassa’s bij het stadion vanaf 13.00 uur. Kaarten die worden gekocht aan de kassa’s kunnen alleen per PIN worden afgerekend.

Voor verdediger Thijmen Blokzijl komt het duel te vroeg al is de jeugdinternational volgens Groninger op de weg terug. Bekijk de gehele voorbeschouwing via onderstaande mediaplayer.

Gerelateerd nieuws.

03:20
2 dagen geleden

De kleuren van… Rob Groen

01:53
2 dagen geleden

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar

7 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’