string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien na dit seizoen nieuwe hoofdtrainer FC Groningen.

Maandag 20 maart 2023 om 09:32

Dick Lukkien wordt met ingang van het seizoen 2023/2024 de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. De 50-jarige Veendammer tekent in Euroborg een contract voor drie seizoenen, tot medio 2026. De in Winschoten geboren oefenmeester is nu nog werkzaam bij FC Emmen, waar hij bezig is aan zijn zevende seizoen als hoofdtrainer.

Dick Lukkien was voor zijn overgang naar de Oude Meerdijk in Emmen eerder al zes jaar werkzaam bij de Trots van het Noorden. In 2010 werd hij namelijk aangesteld als trainer van het team dat toen nog Jong FC Groningen heette en waar hij drie seizoenen eindverantwoordelijk voor was. Lukkien werd vanaf medio 2013 eerste assistent in de technische staf onder leiding van hoofdtrainer Erwin van de Looi. Na diens vertrek in 2016 besloot ook Lukkien op eigen benen te gaan staan als hoofdtrainer bij FC Emmen.

Algemeen directeur Wouter Gudde licht de aanstelling van Lukkien als volgt toe: “We zijn zeer gecharmeerd van zijn kwaliteiten als hoofdtrainer. Het is geen geheim dat we afgelopen winter ook al hebben geprobeerd om Dick tussentijds naar Groningen te halen. Dat lukte toen niet omdat FC Emmen hem aan zijn contract hield. Onlangs hebben wij bij Dick geïnformeerd naar de mogelijkheden na het huidige seizoen, als zijn contract in Emmen afloopt.”

“Dick stond hier positief tegenover en dat heeft na een aantal gesprekken geleid tot een overeenkomst vanaf het nieuwe seizoen. Na het huidige seizoen zullen wij bij de presentatie van Dick verder ingaan op de aanstaande samenwerking. Voor nu hebben wij met elkaar afgesproken dat we zowel bij FC Groningen als FC Emmen de focus willen hebben op de resterende maanden van dit seizoen. Beide clubs hebben nog een zware strijd te leveren en zowel Dennis als Dick moeten de rust en ruimte krijgen om hun huidige klus zo goed mogelijk af te maken.”

Lukkien zegt over zijn aanstaande overgang naar Euroborg: “Ik kijk er naar uit om na dit seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen aan de slag te gaan. Naast FC Emmen heeft FC Groningen altijd een speciale plek in mijn hart gehouden. Ik ben blij dat ik na een lange periode van zeven seizoenen aan de Meerdijk na de zomer aan een nieuw – hopelijk weer langdurig en succesvol – hoofdstuk mag gaan werken in Groningen.”

“Voor nu geldt dat zowel mijn collega Dennis van der Ree als ikzelf alle energie en aandacht nodig hebben om onze ploegen in de Eredivisie te houden. FC Emmen heeft mij de kans gegeven als zelfstandig hoofdtrainer in het betaald voetbal en daarvoor zal ik de club altijd dankbaar blijven. We hebben in zeven jaar tijd prachtige successen bereikt en ik wil er met mijn staf voor zorgen dat ik Emmen straks op een waardige manier en via de voordeur kan verlaten en dan wacht vanaf de zomer een mooie nieuwe uitdaging in Groningen.”

FC Groningen zal na afloop van het huidige seizoen 2022/2023 een geschikt moment zoeken voor de perspresentatie van Dick Lukkien in Euroborg.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Hoekschoppen leveren FC winst op in Helmond

3 dagen geleden

Lukkien: ‘Op jacht naar tweede overwinning op rij’

02:21
3 dagen geleden

Startup-Gro deelnemer Primio: een uitkomst voor de zorgprofessional