string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Minimaal dezelfde energie leveren als De Graafschap’.

Donderdag 19 oktober 2023 om 13:00

Na een interlandperiode hervat FC Groningen met een dubbel programma de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande maandag staat de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op de rol, maar eerst reist de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien morgenavond, vrijdag 20 oktober, naar Doetinchem voor het uitduel met De Graafschap. De aftrap op de Vijverberg is om 20.00 uur.

De Trots van het Noorden wordt wederom gesteund door een vol uitvak; 500 supporters. Voor FC-supporters en andere liefhebbers die niet naar de Achterhoek (kunnen) reizen is het uitduel met De Graafschap live te volgen op ESPN 3 of via het radioverslag op RTV Noord.

Energie
FC Groningen benutte de competitieloze periode met trainingen en een besloten oefenwedstrijd tegen Almere City. In Euroborg eindigde het treffen met de in de Eredivisie debuterende ploeg uit Flevoland in 1-1. “We hebben de tijd goed kunnen gebruiken om verder te werken aan de verbeteringen die nodig zijn. Wat dat betreft hebben we morgen een mooi nieuw meetmoment. Op de Vijverberg is het altijd een mooie entourage en dus kunnen we aan de bak.”

“De Graafschap stopt er zeker in thuiswedstrijden een flink portie energie in, dus dat is wat wij ook minimaal moeten doen,” vervolgt Lukkien. “We hebben doorgesproken wat we kunnen verwachten, hoe De Graafschap het zal gaan aanvliegen en welk plan ze daarbij hebben. Daar zullen wij ons plan tegenover stellen.”

Dat gaat FC Groningen sowieso doen zonder de geblesseerden Fofin Turay, Daleho Irandust en Thijmen Blokzijl. De centrale verdediger is tijdens zijn verblijf bij Oranje onder-19 geblesseerd geraakt aan de enkel en zal er om deze reden ook maandag nog niet bij zijn. Twijfelgevallen zijn Paulos Abraham en Noam Emeran.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan morgenavond stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel met De Graafschap. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning

Scheidsrechter
De Graafschap – FC Groningen staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De wedstrijd in Doetinchem wordt vanaf 19.50 uitgezonden op ESPN 3. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Lukkien, waarin hij onder meer ingaat op de afgelopen periode en de wedstrijdselectie tegen De Graafschap.

Gerelateerd nieuws.

03:20
2 dagen geleden

De kleuren van… Rob Groen

01:53
2 dagen geleden

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar

7 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’