string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lukkien: ‘Met dezelfde energie blijven spelen’.

Vrijdag 27 oktober 2023 om 13:00

Voor de tweede keer in een week tijd treft FC Groningen een ploeg uit het Noorden van het land. Na FC Emmen uit Drenthe reist de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien zondag naar de hoofdstad van Friesland om in Leeuwarden aan te treden tegen SC Cambuur. De aftrap is zondagmiddag om 12.15 uur. De Trots van het Noorden wordt ook in het Cambuur Stadion wederom gesteund door een vol uitvak; 400 supporters. Voor FC-supporters en andere liefhebbers die niet naar Leeuwarden (kunnen) reizen is het uitduel met SC Cambuur live te volgen op ESPN of via het radioverslag op RTV Noord.

FC Groningen kent een moeilijke fase in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen FC Emmen, afgelopen maandag, zagen de supporters in Euroborg lichte verbeteringen. Dat was ook de afdronk van spelers en staf. “We hebben met veel energie gespeeld en door de manier van drukzetten konden we veel ballen veroveren op de helft van FC Emmen. Van daaruit was het makkelijker om vooruit te voetballen en kwamen we tot veel voorzetten. De volgende fase in onze ontwikkeling wordt het beter uitspelen en creëren van nog meer kansen en daaruit doelpunten maken, maar als we met dezelfde energie blijven spelen, gaan we het draaien,” analyseert Lukkien.

Wedstrijdselectie
In de wedstrijdselectie ontbreken zondag in ieder geval Thijmen Blokzijl en Fofin Turay. Laatstgenoemde gaat zaterdag na een blessure minuten maken in FC Groningen onder-21. “Daarnaast hebben we nog wat twijfelgevallen en nemen we na de afsluitende training zaterdagmiddag een beslissing over wie er allemaal meegaan naar Cambuur,” vertelt Lukkien over de beschikbare spelersgroep.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan zondag stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel met SC Cambuur. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning

Twee supporters die in ieder geval een eervolle vermelding verdienen zijn de mannen van Kon Veel Minder de Podcast. Zij vieren hun vijfjarige jubileum en zullen dit weekend van Groningen naar Leeuwarden lopen om de FC vanaf 12.15 uur in het stadion van SC Cambuur te steunen. Presentator Maarten Siepel en analist Thijs Faber halen daarbij geld op voor het goede doel: Stichting Laat ons weer eens samen juichen. Supporters kunnen de actie steunen door via de volgende link een bijdrage te doneren.

Scheidsrechter
SC Cambuur – FC Groningen staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. De wedstrijd in Leeuwarden is live te zien op ESPN. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Lukkien, waarin hij onder meer ingaat op tegenstander Cambuur, het weerzien met zijn op de velden teruggekeerde collega Henk de Jong en de twee extra supporters die de ploeg zondag buiten het bomvolle uitvak om steunen na een looptocht van 56 kilometer voor het goede doel: de stichting Laat ons weer eens samen juichen.

Gerelateerd nieuws.

03:26
7 uur geleden

Lukkien: ‘Hiervoor hebben we keihard gevochten’

03:20
2 dagen geleden

De kleuren van… Rob Groen

01:53
2 dagen geleden

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar