string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien: ‘Geen tijd om moe te zijn’.

Donderdag 14 maart 2024 om 13:10

FC Groningen sluit morgenavond (vrijdag 15 maart) een serie van 5 wedstrijden in 16 dagen af, waarvan de laatste drie competitieduels allemaal werden gewonnen. De één op eenvoudige en overtuigende wijze (MVV-thuis), de ander op basis van veerkracht en kwaliteit (FC Den Bosch-uit) en de meest recente (tegen Jong PSV) na het tonen van karakter én wilskracht. Voordat de interlandbreak enig lucht gaat verschaffen in het drukke wedstrijdprogramma wacht vrijdagavond het thuisduel met De Graafschap. “Nog één keer de accu volledig opladen.” De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur.

FC Groningen kan in de wedstrijd tegen de volksclub uit Doetinchem niet beschikken over Tika de Jonge. Linksback Wouter Prins keert terug in de wedstrijdselectie voor het duel van vrijdagavond. Uitgerekend de tegenstander waartegen Prins in oktober van dit jaar zijn debuut in het betaalde voetbal maakte in het groen-witte shirt.

Hoofdtrainer Dick Lukkien vertelt over het volle wedstrijdprogramma van de laatste weken. “Naast lichamelijk fit zijn, is het ook belangrijk dat de mindset goed is. We benoemen steeds ons doel en dat is strijden om de bovenste plekken. Dan is er geen tijd om moe te zijn. We gaan nog één keer de accu volledig opladen. Daarna is er met de interlandperiode de mogelijkheid om even wat gas terug te nemen om ons vervolgens klaar te maken voor de eindspurt van het seizoen.”

Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Doetinchem in Euroborg zijn te bestellen via: https://tickets.fcgroningen.nl/

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan vrijdagavond in Euroborg stemmen op zijn of haar favoriete speler in het thuisduel met de club uit de Achterhoek, die zichzelf afficheert als ‘Superboeren’. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning

Scheidsrechter
FC Groningen – De Graafschap staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de hoofdtrainer onder meer terugblikt op de ‘ontsnapping’ in Eindhoven tegen Jong PSV, hoe de staf de ploeg zowel fysiek als mentaal fit houdt en hij vertelt over de tegenstander van morgenavond uit Doetinchem.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes