string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luciano: “Bijna niets kunnen doen”.

Maandag 30 januari 2012 om 12:24

Na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Twente waren de spelers van FC Groningen teleurgesteld over het resultaat. Luciano da Silva baalde ook voor alle meegereisde fans. Virgil van Dijk concludeerde dat Groningen een les in effectiviteit had gehad.

Luciano da Silva: “Ik zei van tevoren dat de eerste vijftien minuten heel belangrijk zouden zijn. Die moesten we goed doorkomen. Helaas kregen we na dertien minuten al een doelpunt tegen. Dan weet je dat het heel moeilijk wordt. In de pauze zeiden we tegen elkaar dat het nog kon. We kwamen ook goed uit kleedkamer met de 2-1. Maar dan krijgen we een dom doelpunt tegen. Zij kregen een ingooi, zijn heel snel en wij letten niet goed op. Dat is zonde.”
“Het is voor een keeper heel frustrerend. Als je van topclub wilt winnen dan moet je belangrijke ‘saves’ maken. Maar ik heb bijna niets kunnen doen. Ik baal van mijn prestatie en die van ons als team. Als ik bij de eerste bal een geweldige ‘save’ maak, dan krijg ik vertrouwen. Dan denk ik: ‘er komt vanmiddag geen bal in’. Dat is een kwestie van centimeters want nu ging die eerste bal er wel in.”
“We hebben misschien maar op tachtig procent van onze kunnen gespeeld. Dat is jammer, zeker omdat er zoveel supporters meegingen. Ik baal ook voor hen. Zij willen ook een team zien die honderd geeft. En dat hebben ze niet gezien.”
Virgil van Dijk: “We hebben een les in effectiviteit gehad. We gaven veel te makkelijk de voorzet weg en konden Luuk de Jong veel te makkelijk in laten koppen. We weten dat Twente goed kan voetballen. Als je ze de ruimte geeft, dan hebben zij de kwaliteiten om daar van te profiteren. En dat zag je terug. De tweede helft begon overtuigender. We zaten kort in de duels, gingen volle bak eigenlijk. Dat misten we inderdaad in de eerste helft. Ik snap ook niet hoe dat kan. Kijk, het staat 2-0 in de rust. Iedereen weet dat het dan nog kan. Na de 3-1 gaven we echter weer teveel ruimte weg. Dat is gewoon vervelend.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren