string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lovre: ‘Ik heb ervan genoten’.

Zaterdag 25 oktober 2008 om 23:17

FC Groningen deed zaterdagavond wat het moest doen. De Trots van het Noorden won met 3-0 van Sparta Rotterdam. De doelpunten vielen in een fantastische eerste helft waar niet alleen het publiek van kon genieten. Gibril Sankoh, Berry Powel en Goran Lovre gaven unaniem aan met een lekker gevoel in het veld te hebben gestaan.

Lovre was bij afwezigheid van Evgeniy Levchenko en Koen van de Laak – en het feit dat de eerst aangewezene Paul Matthijs op de bank begon – aanvoerder van de formatie van Ron Jans. Het was voor de middenvelder de eerste keer in zijn derde seizoen in Nederland dat hij aanvoerder was. “Een lekker gevoel, het was echt een grote eer om de band te mogen dragen. Natuurlijk is het wel jammer dat belangrijke spelers niet beschikbaar waren, maar we hebben het als team goed opgepakt met effectief voetbal.”
Het team waarin Lovre een belangrijke schakel is, staat goed. Toch kan de Serviër het huidige elftal moeilijk vergelijken met de vorige seizoenen. “Je weet nooit wat er was gebeurd als de jongens vorig jaar waren gebleven, maar we laten zien dat we als ploeg enorm zijn gegroeid. We winnen nu vrij gemakkelijk van clubs als ADO Den Haag en Sparta Rotterdam.”
Naast het aanvoerderschap gaf het goede spel van vooral de eerste helft Lovre een goed gevoel. “Ik heb ervan genoten. Het geloof in de ploeg is aanwezig en nu moeten we zorgen dat we het niveau hoog houden.”
Om het niveau te behouden moet er geconcentreerd worden gevoetbald. Verdediger Gibril Sankoh – die vrijdag nog uitviel op de training met een enkelblessure – gaf het goede voorbeeld. Waar de mandekker in het verleden nog wel eens een tegenstander op een gevaarlijke plek probeerde uit te kappen, speelde Sankoh de bal ditmaal gewoon over de zijlijn.
“Ik word in mijn spel steeds meer volwassen. Dat probeer ik negentig minuten lang vol te houden. In de tweede helft zag je dat de concentratie bij de hele ploeg misschien toch een beetje weg zakte.”
Over de eerste 45 minuten was Sankoh echter lyrisch. “De eerste twintig minuten stond het echt heel goed. Vooral de spelers in de aanval hebben het prima gedaan, maar als team stonden we goed. Daar doe je het voor.”
Door de blessure van Koen van de Laak was er weer een basisplaats voor Berry Powel. Het verschil met Sparta Rotterdam was volgens Powel duidelijk. “We hebben het spel gedicteerd en een goed resultaat geboekt. We wilden binnen tien minuten de eerste goal maken.”
De spits speelde vooral aan de linkerkant. “We kregen de opdracht het veld breed te houden. Ik denk dat we de ruimte aan de zijkanten goed hebben benut. Daardoor ontstond er ruimte in het midden en daar kwamen we ook goed doorheen. Uiteindelijk scoorde Andersson twee keer doordat hij goed vanaf rechts naar binnen kwam.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump