string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindhout leidt Derby van het Noorden.

Woensdag 23 oktober 2019 om 10:01

FC Groningen reist komende zondag af richting Friesland, waar in speelronde 11 van de Eredivisie de uitwedstrijd bij sc Heerenveen wacht. De Derby van het Noorden wordt gefloten door scheidsrechter Allard Lindhout. De arbiter blaast zondagmiddag 27 oktober om 12.15 uur voor de aftrap van deze voetbalkraker. 

Lindhout floot tot op heden elf wedstrijden van de Trots van het Noorden, waaronder zijn debuut in de Eredivisie toen de FC, op 18 april 2015, met 4-1 won op bezoek bij Willem II. In totaal wist FC Groningen drie van de elf duels onder leiding van de man uit Voorhout winnend af te sluiten. Vier maal speelde de FC gelijk en vier keer werd er verloren.
 
Eerste Derby van het Noorden
De 32-jarige arbiter floot dit seizoen zeven duels in de Eredivisie, waaronder het thuisduel van FC Groningen met Heracles Almelo (1-2). Lindhout had ook al een keer de leiding over een duel van sc Heerenveen, op bezoek bij Ajax (4-1). In vijf van de zeven voorgaande Eredivisiewedstrijden onder leiding van Lindhout ging de bezoekende ploeg met de punten naar huis. Lindhout trok dit seizoen veertien gele kaarten, één rode kaart en gaf twee strafschoppen in de Eredivisie. Het wordt voor Lindhout de eerste Derby van het Noorden.
 
Scheidsrechtersteam
Lindhout wordt zondagmiddag in Heerenveen geassisteerd door assistent-scheidsrechters Bas van Dongen en Roy de Nas. Richard Martens fungeert als vierde official, Joey Kooij is VAR, Stefan de Groot is assistent-VAR. Aftrap in het Abe Lenstra Stadion is zondag 27 oktober om 12.15 uur.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’