string(9) "claudebot"

Lindgren: ‘Samen helemaal los gaan’.

Vrijdag 18 maart 2016 om 12:33

FC Groningen gaat zondagmiddag in Euroborg op zoek naar een goed resultaat tegen Vitesse. De Trots van het Noorden verloor de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie en aanvoerder Rasmus Lindgren wil graag samen met de supporters het sentiment rondom de club omdraaien om met vertrouwen de slotfase van de competitie in te gaan. Topscorer Michael de Leeuw blijft alles geven voor zijn ploeg en hoopt Euroborg te laten juichen.

Lindgren moet als aanvoerder iedere week direct na afloop een analyse geven bij de verslaggevers van FOX Sports Eredivisie. Hoewel het bij de taak van een captain hoort, is dit de laatste weken geen pretje voor de Zweed. “Vijf keer op rij verliezen is me in mijn carrière nog niet eerder gebeurd,” aldus Lindgren. “Het is geen leuke tijd voor de club en haar supporters.”
Helemaal los gaan
De verdediger hoopt juist met hulp van de trouwe supporters in eigen huis voor een ommekeer te zorgen. “We hebben het publiek erg hard nodig en wij hopen dat ze negentig minuten achter ons blijven staan,” zegt Lindgren.
“Juist in deze tijden, waarin we een extra zetje in de rug goed kunnen gebruiken,” aldus de aanvoerder. “Tegenstanders hebben het dan alleen nog maar moeilijker om ons te verslaan. De fans hebben al vaker bewezen dat ze een enorme steun voor ons kunnen zijn. We moeten samen deze wedstrijd helemaal los gaan. Alleen door te winnen kunnen we weer vertrouwen tanken.”
Nieuwe kans
Michael de Leeuw was vorige week trefzeker als invaller en legde veel energie in zijn invalbeurt tegen Excelsior. De topscorer van FC Groningen wil Euroborg in de wedstrijd tegen Vitesse weer eens laten juichen. “Het is weer een nieuwe wedstrijd en een nieuwe kans om ons te laten zien,” aldus De Leeuw. “We willen de reeks van verliespartijen doorbreken en zondag winnen is dé manier om de negatieve fase waarin we zitten af te sluiten. In het voetbal is het ook zo weer om te draaien.”
De Leeuw maakte vorige week zijn 45ste Eredivisiedoelpunt voor FC Groningen en komt daarmee op gelijke hoogte met Mariano Bombarda. Daarmee zijn slechts vijf FC-spelers die in het verleden meer Eredivisiegoals voor de FC maakte dan De Leeuw. De clubtopscorer hoopt dat hij zondag vanaf de aftrap op zoek kan naar zijn 46ste doelpunt. Het maakt De Leeuw niet veel uit op welke positie dat is.
Spits
“Een basisplaats zal ik niet verrassend vinden,” zegt De Leeuw. “Ik had vorige week een goede invalbeurt en heb mijn waarde voor de ploeg laten zien. Mocht ik als spits spelen, is dat prima. Ik heb daar dit seizoen en vorig jaar vaker gespeeld en weet wat ik moet laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus