string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lindgren: ‘Ongelooflijk, hier kun je alleen van dromen’.

Zondag 08 mei 2016 om 18:44

FC Groningen won zondagmiddag in Euroborg met 2-1 van Heracles Almelo en plaatste zich daardoor voor de play-offs met als inzet een Europees ticket. Rasmus Lindgren was met twee doelpunten de gevierde man. Michael de Leeuw was blij dat hij nog minimaal één wedstrijd in Euroborg speelt als speler van FC Groningen.

Rasmus Lindgren brak in de tweede helft tegen Heracles Almelo na 53 minuten voetbal de ban door een voorzet vanuit een kortgenomen hoekschop succesvol af te ronden. Elf minuten later was de aanvoerder wederom succesvol na min of meer hetzelfde concept, al kwam die corner van de andere kant.
Knijpen
“Het is ongelooflijk, hier kun je alleen maar van dromen,” aldus een nagenietende Lindgren. “Ik heb Simon Tibbling net gevraagd me even te knijpen. Na de tweede goal stond ik in de kring juichende spelers en had ik tranen in mijn ogen. Een absoluut kippenvel-moment en niet te beschrijven. De laatste keer dat ik twee keer in een wedstrijd heb gescoord, is ergens in de jeugd in Zweden gebeurd.”
Lindgren scoorde vier treffers in de laatste zes duels. De aanvoerder zorgde met zijn rake vrije trap tegen ADO Den Haag tevens hoogstpersoonlijk voor de ommekeer waarna FC Groningen in de laatste zes wedstrijden vijf keer won en één keer gelijkspeelde. “De laatste tijd vallen de ballen goed. Ik heb nog nooit vier keer in een seizoen gescoord en stond vandaag twee keer op de goede plek. Door de resultaten van de laatste weken zit er veel vertrouwen in de ploeg, zo werkt dat ik het voetbal.”
Een grote baas
Michael de Leeuw was blij met en voor zijn aanvoerder. “Als een grote baas en een echte aanvoerder doet hij het,” lacht De Leeuw. “Ik moet oppassen dat Rasmus straks niet in de spits komt te staan, want vier treffers in zes wedstrijden is een aardig moyenne,” grapt de clubtopscorer.
Door de winst van FC Groningen is de club nog niet uitgespeeld en mag het zich opmaken voor de play-offs die aankomende donderdag in Euroborg van start gaan tegen wederom Heracles. Voor de vertrekkende De Leeuw betekent het minimaal nog twee wedstrijden in het groen-wit.
“Gelukkig was dit niet de laatste. Er volgen nog twee wedstrijden en hopelijk daarna nog twee. We wisten dat de winst genoeg was, al was het wel spannend. Ik had niet het gevoel dat we het nog zouden weggeven, maar met slechts één goal verschil weet je het nooit. In de eerste helft maakten we vaak de verkeerde keuzes, maar na rust kwamen we goed uit de startblokken,” aldus De Leeuw over de wedstrijd van zondagmiddag. 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam