string(9) "claudebot"

Lindgren: ‘Leuk om weer te spelen’.

Vrijdag 13 februari 2015 om 14:02

FC Groningen gaat zaterdagavond in de 23ste speelronde van de Eredivisie op bezoek bij Excelsior. De Trots van het Noorden kan tegen de Rotterdammers niet beschikken over de geschorste Maikel Kieftenbeld. Zijn plek op het middenveld wordt ingenomen door Rasmus Lindgren. Yoëll van Nieff neemt de plaats van de geblesseerde Martijn van der Laan over.

Lindgren stond in oktober van het afgelopen jaar voor het laatst in de basisopstelling, toevalligerwijs in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. “Ik voel me goed, ben in vorm en het is leuk om weer te spelen,” zegt de Zweed.
Stugge tegenstander
De middenvelder, die tevens de aanvoerdersband zal dragen in de wedstrijd tegen Excelsior, verwacht een lastige avond voor zijn team. “Er bestaan tegenwoordig nog maar weinig gemakkelijke uitwedstrijden in de Eredivisie. Excelsior is een stugge tegenstander die het dit seizoen tot nu toe goed heeft gedaan. We hebben de punten nodig om aansluiting te houden met de zevende plaats, dus het is voor ons een heel belangrijke wedstrijd. Of het een cruciale wedstrijd is, kun je pas na afloop van het seizoen zeggen, maar belangrijk is het zeker.”
Door een blessure van Martijn van der Laan keert Yoëll van Nieff zaterdag terug in de basisopstelling. Van Nieff had vorige week last van zijn hamstrings en begon daardoor op de bank, maar is weer volledig hersteld. “Ik heb wel vaker last van mijn hamstrings gehad, maar heb het wel altijd onder controle kunnen houden. Het gaat goed en ik ben fit om te spelen.”
Aan de bak
Net als zijn collega Lindgren verwacht de Stadjer een lastige wedstrijd. “Het wordt een wedstrijd tussen twee ploegen die wel willen voetballen, dus ik ben benieuwd,” aldus Van Nieff. “Ze hebben een goede spits en goede buitenspelers. Ik mag aan de bak, maar dat mag ik iedere week. Gemakkelijke wedstrijden bestaan niet voor mij.”
Excelsior en FC Groningen speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk in Euroborg. “Ze maakten het heel compact en speelden vanuit de counter, dat maakte het voor ons lastig. Ze zijn als ploeg moeilijk te verslaan. We moeten zaterdag met een hoog baltempo spelen en er op die manier doorheen proberen te voetballen. Blijven loeren op een gaatje en dan op het juiste moment toeslaan. Belangrijk is dat we hoe dan ook strijd blijven leveren.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus