string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Kijk uit naar mooie wedstrijd’.

Vrijdag 12 februari 2016 om 14:29

FC Groningen speelt zondagmiddag al om 12.30 uur in een uitverkocht Euroborg tegen Ajax. Rasmus Lindgren staat voor zijn 150ste Eredivisiewedstrijd in dienst van FC Groningen. Danny Hoesen neemt het net als Lindgren op tegen zijn oude club en Oussama Idrissi kijkt uit naar de wedstrijd tegen de Amsterdammers.

Lindgren speelde twee periodes in zijn carrière in Amsterdam en is bezig aan zijn tweede periode in Euroborg. De aanvoerder staat voor zijn 150ste Eredivisiewedstrijd bij de Trots van het Noorden. “Dat wist ik niet,” lacht Lindgren. “Ajax en FC Groningen zijn twee clubs waar ik voor heb gespeeld en dus is de wedstrijd wel een beetje speciaal. Ik kijk uit naar een mooie wedstrijd met een mooie sfeer in een uitverkocht stadion.”
Ajax is met PSV verwikkeld in een hevige titelstrijd. De Amsterdammers staan tweede op één punt van de koploper. “Er staat een solide team en ze krijgen maar weinig tegengoals te verwerken. Het is een echt team met goede spelers en moeilijk te bespelen. Maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan.”
Idrissi
Oussama Idrissi maakte vorige week zijn eerste Eredivisiegoal in zijn nog prille carrière. De aanvaller kijkt uit naar de wedstrijd tegen Ajax. Idrissi trainde vrijdagochtend samen met Juninho Bacuna en assistent-trainer Dick Lukkien behoorlijk lang door.  “Voor dit weekend geldt, nieuwe ronde, nieuwe kansen,” zegt Idrissi.
“We hebben goed getraind en zijn nog even doorgegaan met oefeningen. Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Ajax. Het was vorige week al uitverkocht en het belooft een mooie wedstrijd te worden. Natuurlijk hoop ik dat ik er weer bijzit en misschien mag invallen. Dat zou een nieuwe mooie ervaring zijn.”
Strijd
Danny Hoesen speelde net als Lindgren in het verleden voor Ajax. De spits zag dat zijn voormalige werkgever vorige week de nodige strijdlust tegen Feyenoord op de mat legde. “Ajax heeft vorige week op basis van strijd gewonnen van Feyenoord,” vertelt Hoesen in het wedstrijdprogrammaboekje van zondag. “Het is voor FC Groningen altijd belangrijk om voldoende strijd te leveren. We hebben vorig seizoen laten zien dat we Ajax kunnen verslaan en het is voor geen enkele ploeg lekker om naar Euroborg te komen. Als we het publiek erachter kunnen krijgen, wordt het een leuke middag.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’