string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren, Kappelhof, Hoekstra en Matthijs in FCG TV.

Vrijdag 30 augustus 2013 om 10:57

FC Groningen TV is vanavond bij de seizoensopening van de A1 tegen FC Utrecht A1, de eerste training van dit seizoen van Kids United en bij de uitreiking van speciale FC Groningen postzegels aan aanvoerder Rasmus Lindgren. Daarnaast is er een voorbeschouwing op het duel van komende zondag tegen Ajax met Johan Kappelhof.

Afgelopen dinsdag opende FC Groningen A1 de competitie met een 1-0 overwinning op FC Utrecht A1. Het winnende doelpunt werd op fraaie wijze binnen geschoten door invaller Sadik Spijodic. In FCG TV is een samenvatting te zien van het duel met reacties van trainer Peter Hoekstra, speler Jim de Leeuw en matchwinner Sadik Spijodic.
Afgelopen woensdag werd FC Groningen aanvoerder Rasmus Lindgren na afloop van de training verrast door een delegatie van PostNL en Jumbo. Zij kwamen Lindgren de eerste FC Groningen postzegels overhandigen, een setje van tien postzegels met afbeeldingen van juichende spelers, Groby en de supporters van FC Groningen. Na NAC Breda is FC Groningen pas de tweede voetbalclub in Nederland met een eigen setje postzegels. Lindgren was enthousiast en beloofde vanaf nu alleen nog maar FC Groningen postzegels te gaan gebruiken.
Voor de leden van Kids United is het seizoen ook weer begonnen. Afgelopen woensdag kwamen de leden bij elkaar op Sportpark het Noorden voor de eerste training van het seizoen. Ondanks de viering in Groningen van Groningens ontzet was de opkomst woensdagmiddag groot. Kids United blijft ook maar groeien want de club voor kinderen met een handicap is nu al 82 leden groot. Met de nieuwelingen erbij werd er woensdag fanatiek getraind.
Bij FC Groningen B1 zit oud-FC Groningen-aanvoerder Paul Matthijs tegenwoordig op de bank als assistent van trainer Peter Moltmaker. De cirkel is daarmee rond voor Matthijs want de oud-speler begon zelf ooit in de B1 van deze jeugdopleiding. In FCG TV vertelt hij waarom hij met de functie van assistent is begonnen en dat de huidige jeugdopleiding niet meer te vergelijken is met de jeugdopleiding van twintig jaar geleden.
Komende zondag komt landskampioen Ajax op bezoek in Euroborg. Voor Johan Kappelhof nog altijd een speciale wedstrijd want hij genoot zijn opleiding bij de Amsterdammers. Kappelhof kijkt met FCG TV vooruit naar het duel van komende zondag en laat weten vertrouwen te hebben in een goede afloop, zeker met de steun van een vol Euroborg.
FC Groningen TV wordt vanavond om 17.00 uur uitgezonden op kanaal 1 van Fox Sports Eredivisie. De herhaling is te zien om 18.00 en 22.35 uur op kanaal 3 en om 19.00 uur, 21.30 uur en 23.30 uur op kanaal 5 van Fox Sports Eredivisie. Zondag wordt FCG TV om 10.20 uur uitgezonden op kanaal 1, voorafgaand aan FC Groningen – Ajax.
De afleveringen van FC Groningen TV zijn elke zaterdag ook te zien op OOG TV, de lokale omroep van Groningen. De uitzendingen beginnen om 15.30 uur en zijn in een carrousel terug te zien tot zondagochtend 9.00 uur.
FC Groningen TV is tevens terug te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentvVolg FCG TV ook op Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren