string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Ik ben er klaar voor’.

Dinsdag 11 februari 2014 om 15:10

Rasmus Lindgren is woensdag tegen FC Twente de logische vervanger van de geschorste Michael Kieftenbeld. De aanvoerder van FC Groningen staat voor het eerst sinds lange tijd weer aan de aftrap van een Eredivisiewedstrijd. Michael de Leeuw wil de nederlaag van afgelopen zondag tegen sc Heerenveen graag rechtzetten.

Clubtopscorer De Leeuw wilde kort terugkijken op de nederlaag van afgelopen zondag. “Het heeft de hele zondag door mijn hoofd gespookt hoe we het zo gemakkelijk hebben kunnen laten gebeuren. We stonden niet goed waardoor het veld veel te groot werd. Hierdoor kwamen we niet in de duels en was de tweede bal te vaak voor Heerenveen. Vanaf de tribune lijkt het dan wellicht dat we geen strijd leveren of niet scherp genoeg zijn, maar het besef van het belang van die wedstrijd was er bij iedereen wel degelijk.”
Welkom
Tegen FC Twente hoopt De Leeuw op revanche. “Het is fijn dat we zo snel weer een wedstrijd kunnen spelen. We hebben wat recht te zetten. We moeten punten gaan halen om bij te blijven en met deze inhaalwedstrijd krijgen we die kans. Het mag duidelijk zijn dat de punten meer dan welkom zijn.”
Aanvoerder Rasmus Lindgren stond voor het laatst in september 2013 in de basis bij FC Groningen. “Het is een tijdje geleden, maar ik ben er zeker klaar voor,” zegt Lindgren. “Ik wil net als iedereen graag spelen en die kans komt nu. Het kan snel omdraaien in het voetbal, dus ik moet klaarstaan en mijn kans pakken.”
Regelen
Lindgren beseft dat FC Groningen woensdagavond beter voor de dag moet komen dan tegen sc Heerenveen. “De laatste wedstrijd was natuurlijk heel slecht en we weten dat het anders moet. Het is een feit in het voetbal dat de druk toeneemt als je een paar keer verliest, maar we weten wat we kunnen. We moeten zorgen dat we in de duels komen. Als dat het geval is, weten we dat we goed kunnen voetballen. We moeten met elkaar bezig zijn en het regelen in het veld, dan zijn we op de goede weg.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’