string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Het is echt een belevenis’.

Vrijdag 01 mei 2015 om 14:10

Op het palmares van Rasmus Lindgren staan naast twee kampioenschappen ook twee nationale bekers. De Zweed won in 2010 met Ajax de KNVB beker en was met Red Bull Salzburg in 2012 winnaar van de Oostenrijkse variant. Lindgren staat komende zondag echter voor het eerst als speler daadwerkelijk op het veld tijdens de bekerfinale. Aanvaller Michael de Leeuw gaat met een goed gevoel naar Rotterdam en heeft zelfs de topscorerstitel van het bekertoernooi nog in het vizier.

Lindgren stond in 2010 en 2011 bij Ajax onder contract toen de Amsterdammers beide jaren de bekerfinale haalde (winst in 2010, verlies in 2011 – red.) De Zweed was echter beide keren geblesseerd aan de knie. “En dus tellen die finales niet echt voor mij,” zegt Lindgren twee dagen voor eindstrijd in Rotterdam. “We wonnen in 2010 de beker, maar ik speelde maar in één bekerronde mee.”
Belevenis
Lindgren zat in de finale van de Oostenrijkse beker in 2012 tussen RB Salzburg en SV Ried negentig minuten op de bank. Salzburg won de wedstrijd met 3-0. “Ik weet nog dat ik de halve finale speelde met een masker op omdat ik toen mijn neus had gebroken. Die prijs telt voor mij wel degelijk omdat ik daarin een groter aandeel heb gehad.”
Hoewel Lindgren in Amsterdamse dienst dus twee keer op de tribune zat tijdens de finales en in Oostenrijk niet in actie kwam in de eindstrijd, heeft hij wel meerdere keren het gevoel meegemaakt bij een bekerfinale. “Ik heb de twee KNVB-bekerfinales in het stadion gezien en het is echt een belevenis. Ik denk dat er bij ons in het team een bepaalde spirit zit. Het loopt goed en de sfeer is uitstekend, dat is de kracht van het team.”
Ervaren
Lindgren zal zich goed voorbereiden op wat zeer waarschijnlijk zijn eerste bekerfinale wordt, waarin hij in actie komt. Met zijn 30 levensjaren is de Zweed een ervaren kracht in het team van de Trots van het Noorden. Hij speelde verschillende belangrijke bekerduels en Europese wedstrijden in zijn carrière. “Maar deze wedstrijd blijft heel bijzonder, ook al ben je ervaren,” stelt Lindgren.
“Ik heb er een goed gevoel over, al zal er ook heus wel spanning bij komen kijken. Ik moet bekennen dat de finale van zondag specialer is dan bij die andere clubs. Bij een club als FC Groningen verwacht je niet dat je zo snel in de finale staat, terwijl je dat bij Ajax en Salzburg wel doet. Het leeft hier enorm en dat maakt het bijzonder.”
Topscorerstitel
Michael de Leeuw is topscorer van FC Groningen in zowel de competitie als het bekertoernooi. De spits heeft veel zin in de wedstrijd van zondag. “Het is spannend, maar ik kijk er naar uit en we leven hier al een tijdje naartoe,” zegt de aanvaller. “We proberen niet heel veel anders te doen, maar je merkt wel dat dit een andere week is. Er is veel meer aandacht dan normaal.”
Voor de algemene topscorerstitel in het bekertoernooi heeft De Leeuw, die op zeven goals staat, nog één treffer nodig om hem te delen met Ajax-spits Milik. “Daar ben ik niet mee bezig, het maakt me niet uit wie de goals gaat maken. Tjaronn Chery, ikzelf of iemand anders, zolang we aan het einde van de wedstrijd maar met die beker staan.”
Goed gevoel
De Leeuw zegt zondag met een goed gevoel het veld van De Kuip op te stappen. “Het gevoel is goed en we zijn moeilijk te verslaan. Ook als we minder spelen, kunnen we een goal maken. Dat hebben we onlangs tegen Willem II laten zien. Vorig jaar was het bereiken van Europees voetbal al mooi en dit jaar kan het helemaal mooi worden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’