string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Heel veel geluk gehad’.

Zaterdag 14 februari 2015 om 22:52

FC Groningen heeft voor de tweede keer dit seizoen gelijkgespeeld tegen Excelsior. Net als in Euroborg werd het op Woudestein 1-1. Albert Rusnak scoorde op schitterende wijze het Groningse doelpunt. Aanvoerder Rasmus Lindgren zag dat zijn ploeg zowel in de beginfase als in de slotfase een paar keer goed weg kwam.

De thuisploeg was met twee ballen op de paal meerdere keren dichtbij het winnende doelpunt. “We hebben heel veel geluk gehad, daar hoef je niet heel slim voor de zijn om dat te constateren,” zei aanvoerder Rasmus Lindgren voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Ik denk dat ze in de eerste tien minuten vier kansen hebben gehad en elke keer gevaarlijk werden vanuit de counter. We verloren de bal te gemakkelijk door slordigheden en daardoor werden zij gevaarlijk.”
FC Groningen kwam na een minuut in de tweede helft op achterstand doordat verdediger Daan Bovenberg uit een corner de 1-0 kon maken. “Dat mag niet gebeuren en kan ik mezelf aanrekenen, het was mijn man. We wilden in de tweede helft beter staan als we de bal verloren, zodat we niet telkens in de counter liepen. Ik denk dat we behalve bij die goal, direct daarna wel het spel hadden en ook terecht op 1-1 kwamen. Uiteindelijk moet je gezien de kansen die zij hebben gehad wel blij zijn met een punt.”
Albert Rusnak maakte in de tweede helft via een prachtige volley gelijk. De middenvelder was blij met zijn goal, maar hoopte dat het doelpunt voor FC Groningen de opstap zou zijn naar meer dan een punt. “Het was een mooie goal, maar ik had gehoopt dat het doelpunt ons richting de drie punten zou helpen,” zei Rusnak voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “We vinden het op dit moment lastig om wedstrijden te winnen, maar we moeten zorgen dat we hard blijven werken om het voor elkaar te krijgen weer te gaan winnen.”
Rusnak keek gedurende het interview naar de beelden van zijn doelpunt en mocht deze omschrijven. “Ik zag Eric Botteghin opduiken als linksbuiten, wat ik nog niet eerder had gezien en hij gaf een mooie voorzet. Ik twijfelde of ik de bal eerst zou aannemen of direct zou schieten en koos voor het laatste.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard