string(9) "claudebot"

Lindgren: ‘Heel rare wedstrijd’.

Zondag 25 augustus 2013 om 15:00

Aanvoerder Rasmus Lindgren kon na afloop van het gelijkspel in Deventer niet ontevreden zijn. Hoewel zijn ploeg vooraf voor de drie punten ging, bleek een punt met negen man op het veld het maximaal haalbare.

FC Groningen moest het laatste kwart van de wedstrijd met negen man verder omdat eerst Krisztian Adorjan en vlak daarna Timo Letschert met een rode kaart van het veld werden gestuurd. “Dan sta je hier toch uiteindelijk goed gevoel,” aldus Lindgren voor de camera van Fox Sports Eredivisie. “Het was een heel rare wedstrijd en als je met negen man komt te staan bij een 3-2 achterstand dan moet je blij zijn dat je nog een doelpunt maakt. We wilden drie punten, maar uiteindelijk moeten we blij zijn met een punt.” 
Kansen
Het resultaat was volgens Lindgren niet onverdiend. “We begonnen slecht, maar na 25 minuten pakten we het op en maakten we gelukkig vlak voor rust de 1-1. We hadden veel meer kansen. In de tweede helft lopen zij er een paar keer door, maar als je de kansenverhouding ziet, is het niet onverdiend dat wij hier met een punt naar huis gaan.”  
Over de gegeven rode kaarten voor Adorjan (direct) en Letschert (2x geel) kon de aanvoeder niets zeggen. “De situatie met de rode kaarten kan ik niet goed beoordelen, heb ik niet goed gezien.”
Zeefuik
De late gelijkmaker kwam op naam van invaller Genero Zeefuik. De sterke spits kreeg de opdacht mee de bal voorin vast te houden. “We moesten het compact houden want we speelden met negen man,” zei de aanvaller voor de camera van Fox Sports Eredivisie. “Ik moest de bal zo lang mogelijk vasthouden en de lopende spelers om me heen benutten. Dat heb ik geprobeerd te doen.”
Zeefuik moest zijn doelpunt nog een keer terugkijken voordat hij kon vertellen wat er was gebeurd. “Ik raakte hem met mijn borst dus hij ging er gelukkig in. Voor de goal kregen we nog een kans en na de 3-3 konden we er ook nog met de overwinning vandoor gaan. We hebben keihard gevochten en we hebben als team gestreden. Dat moeten we meenemen naar Ajax volgende week. Uiteindelijk zijn we blij met een punt.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus